Σε σύσταση για τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό αναμένεται να προχωρήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι έχουν νοσήσει και αναρρώσει από Covid-19 διαθέτουν ήδη αντισώματα κατά του ιού, επομένως η σύσταση θα είναι να εμβολιάζονται με μια μόνο δόση εμβολίου, η οποία θεωρείται αρκετή για χτίσουν ένα ικανοποιητικό τείχος προστασίας απέναντι στον ιό.

Τις επόμενες ημέρες οι διευκρινίσεις


Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι διευκρινίσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, ενώ υπενθυμίζεται πως το ECDC συνιστά τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού ακόμη και για όσους έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν το εμβόλιο θα γίνεται στις 8 ή στις 12 εβδομάδες (ή μεταξύ των δύο) από την ημέρα της διάγνωσης της νόσου Covid-19.

Επίσης οι ειδικοί θεωρούν πως δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή του εμβολίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει σύσταση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.