Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε στον «αέρα» της ΕΡΤ3 για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού και την εξέλιξη της πανδημίας και υπογράμμισε πως: «Ένας εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50, μετράει όσο τρεις εμβολιασμοί στις νεότερες ηλικίες και είναι σημαντικό για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους άνω των 50 και να γίνει και η τρίτη δόση».

Αναλυτικότερα είπε: «Ο μισός πλανήτης έκανε τουλάχιστον τη μισή δόση του εμβολίου, δηλαδή το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί επαρκώς» καλώντας τους πολίτες να μην φοβούνται.

«Η πλειονότητα δεν είναι κατά των εμβολίων αλλά φοβάται ότι θα πεθάνει από το εμβόλιο κατά του κοροναϊού», επισήμανε, παρότι δεν υπάρχει κάποιος που πιστοποιημένα πέθανε από εμβόλιο m-RNA. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν με τους χιλιάδες θανάτους και τις χιλιάδες νοσηλείες ανεμβολίαστων και να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως το πρώτο διάστημα δόθηκε πολύ μεγάλη δημοσιότητα στις αρνητικές ειδήσεις και στα όποια προβλήματα προέκυψαν από το Astra Zeneca, ενώ το τελευταίο εξάμηνο δεν υπήρξε κάτι ανάλογο με τα m-RNA εμβόλια, τονίζοντας ότι, εάν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, θα δινόταν ανάλογη δημοσιότητα. Ενώ δεν υπήρχαν θάνατοι ή πρόβλημα από εμβόλιο τους τελευταίους 5-6 μήνες, υπάρχουν πάνω από 5 εκατομμύρια νεκροί που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μη εμβολιασμένοι.

Σχετικά με τα ΜΜΕ ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχουν για όσα προβάλλουν, καθώς επηρρεάζουν τις γνώμες ανθρώπων που δεν είναι ειδικοί και τόνισε την ανάγκη να γίνονται έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων και ταυτόχρονα να ενημερώνονται σωστά οι πολίτες.

«Αν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει διλήμματα, με έσχατο το lockdown», εκτίμησε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι: «η πολιτεία μπορεί να εξετάσει τοπικούς περιορισμούς ή την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών».