Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού στις ευπαθείς  ομάδες, θα πρέπει να φτάσει στο 100%, γιατί είναι οι πιο ευάλωτες στη νόσο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος με θέμα: «Χρόνιοι Ασθενείς και Πανδημία»,

Ακόμη είπε πως: «Το ποσοστό εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες ξεπερνά το 82%, ενώ στην πραγματικότητα το ποσοστό είναι μεγαλύτερο του 90%, καθώς κάποιοι πολίτες έχουν ενταχθεί εσφαλμένα σε αυτές τις ομάδες. Δυστυχώς, ορισμένες φορές, κάποιοι γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μην κάνουν ακόμα το εμβόλιο και να περιμένουν. Αυτό πρέπει να τεθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το εμβόλιο θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό».

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κ. Σουλιώτης, και οι εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών έκαναν έκκληση στους πολίτες να εμπιστευτούν την επιστήμη και να προβούν στον εμβολιασμό, καθώς όπως εξήγησαν: «Αυτή τη στιγμή αποτελεί το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Τέλος, η πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών, Κατερίνα Κουτσογιάννη, τόνισε ότι το εμβόλιο αποτελεί το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, καλώντας όλους να εμβολιαστούν αμέσως και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.