Το σημερινό (Παρασκευή) επιδημιολογικό δελτίο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) διαψεύδει ευθέως και κατηγορηματικά όλους εκείνους οι οποίοι έχτισαν τη δημόσια εικόνα και δόμησαν τη δημόσια παρουσία τους με τις λογής – λογής τρομολαγνικές «προειδοποιήσεις» για τους… κινδύνους, τους οποίους δήθεν διέτρεχαν και διατρέχουν ακόμη, σίγουρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στη χώρα μας εξαιτίας των μειωμένων μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων έναντι της διασποράς της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Και τι δεν μας είπαν...

Τι γράφει το εν λόγω δελτίο του ECDC; Πολύ απλά, το Ευρωπαϊκό Κέντρο επισημαίνει κάτι το οποίο υποψιαζόμασταν οι περισσότεροι: Το 94% επί του συνόλου των θανάτων από επιπλοκές της νόσου COVID – 19 στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων, αφορούσαν συνανθρώπους μας ηλικίας 65 ετών και άνω, ενώ το 67% αφορούσε συνανθρώπους μας ηλικίας άνω των 80 ετών.

Δεν είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες ο ευάλωτος και ο ευπαθής πληθυσμός της χώρας μας και της Ευρώπης έναντι του νέου κοροναϊού. Είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες, είναι, με άλλα λόγια, όσοι βρίσκονται ήδη στην κατηγορία των συνταξιούχων.