Για την ερχόμενη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η πρώτη για φέτος συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σύμφωνα με τις πολύ καλά πληροφορημένος πηγές του parapolitika.gr.

Η Επιτροπή συνεδριάζει αμέσως μετά από την αντίστοιχη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ο οποίος ενέκρινε την άδεια για την κυκλοφορία του νέου, επικαιροποιημενου εμβολίου κατά του νέου κορονοιου.

Από την εν λόγω συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένεται να προκύψουν οι συστάσεις για τις ευπαθείς ομάδες του γενικού πληθυσμού της χώρας μας, οι οποίες πρέπει να λάβουν το νέο εμβόλιο.

“Χαιρετίζω αυτήν την πολύ έγκαιρη έγκριση του προσαρμοσμένου εμβολίου για την COVID, το οποίο θα στοχεύει σε αναδυόμενες και εξαπλούμενες παραλλαγές. Η COVID-19 θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι”, υπογραμμίζει η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου.

Η ίδια σημειώνει επίσης ότι “αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μας εργαλείο κατά των δύο ιών, και ως εκ τούτου ενθαρρύνω όλους όσοι το δικαιούνται , ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, να ακολουθήσουν τις επιστημονικές συστάσεις και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό”.