Το χρονολόγιο στο 2020 γύρισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που έκανε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του Covid-19. Ο καθηγητής που με τις ενημερώσεις του τους πρώτους δύο μήνες της καραντίνας για τον κορονοϊό, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020, μίλησε για προστασία του εαυτού του και παρακίνησε τους πολίτες να εμβολιαστούν. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε: «Εμβολιάζομαι γιατί εμπιστεύομαι την επιστήμη. Εμβολιάζομαι για να προστατεύσω τον εαυτό μου, για να προστατεύσω τους διπλανούς μου, γιατί είμαι και επαγγελματίας υγείας και έχω στο περιβάλλον μου ανθρώπους οι οποίοι είναι υψίστου κινδύνου και εμβολιάζομαι για να μειώσω τις επιπτώσεις».



Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ευχήθηκε να εμβολιαστούν τουλάχιστον όλοι όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση: «Μειώθηκε η επίπτωση της μετα-Covid κατάστασης κατά 60% στους εμβολιασμένους. Νομίζω, είναι αρκετοί λόγοι για να εμβολιαστεί κανείς».

Η Χριστίνα Κοντογεώργου, επικουρική παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δήλωσε: «Πρέπει ο κόσμος να εμβολιάζεται για να μπορεί να προστατευτεί, γιατί και εγώ μπορεί να είμαι θετική και να κυκλοφορώ έξω».

Η Γεωργία Μανιάτη, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δήλωσε πως «θέλουμε τον κύριο Τσιόδρα να ενισχύσει γιατί επειδή κάνουμε και τακτικά ιατρεία υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη φοβούνται, το αμφισβητούν».