Ιδιαίτερα "εκρηκτική" είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία με τις αυξήσεις σε κρούσματα κοροναϊού και των αναπνευστικών λοιμώξεων. Παράλληλα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι η έξαρση των κρουσμάτων πρόκειται να κλιμακωθεί, ενώ η κυβέρνηση επιστρέφει στις τακτικές ενημερώσεις των πολιτών από του υπουργείο Υγείας

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περίπου 206 νέες εισαγωγές κρουσμάτων και άλλα τόσα εξιτήρια στα νοσοκομεία της χώρας . Συνολικά νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι, οι 300 από αυτούς σε ΜΕΘ, οι 100 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Όσοι όμως εισέρχονται, τόσοι και φεύγουν καθώς διαρκεί δύο έως τέσσερεις ημέρες η νοσηλεία σε απλές κλίνες.

Εκείνοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται πολύ είναι οι ευπαθείς ομάδες, για αυτό και στην αυριανή έκτακτη συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο υπουργός Υγείας, έχοντας στο πλευρό του επιστήμονες, θα κάνει έκκληση προς όλους και ειδικά, προς όσους όσους ανήκουν στις ομάδες αυτές να εμβολιαστούν με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

COVID: Έκτακτη ενημέρωση αύριο από το υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ,  Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ.

«Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε σήμερα (9/1) ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία, αλλά η πανδημία είναι παρούσα».