Την ανάγκη μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων επισήμανε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κα Αφροδίτη Ρέτζιου, η οποία μίλησε στο Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αρχικά, η κ. Ρέτζιου εξέφρασε τις ενστάσεις σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία λέγοντας ότι «ο κ. Γεωργιάδης εξήγγειλε ότι θα αρχίζει να εφαρμόζεται το μέτρο από τον Απρίλιο του ΄24, γνωρίζετε ότι αυτός είναι ένας νόμος που έχει ψηφιστεί για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία από το 2002 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ξέχασαν να τον καταργήσουν οι επόμενες κυβερνήσεις και τώρα έρχεται ο κ. Γεωργιάδης γνωστός για την αποφασιστικότητά του να υλοποιεί αντιλαϊκές επιλογές να τον εφαρμόσει. Είναι αντιλαϊκή επιλογή γιατί στην πραγματικότητα θα χειρουργείται μόνο όποιος πληρώνει το νόμιμο φακελάκι, το λέει ευθαρσώς ο κ. Γεωργιάδης».

Σε σχέση με την αποσυμφόρηση των πρωινών χειρουργείων με το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή απάντησε ότι «90 χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν. Έχουμε δεκάδες κρεβάτια ΜΕΘ και το 30% των χειρουργικών τραπεζιών τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατρικό προσωπικό και προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και η κυβέρνηση μας λέει ότι αυτό πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο, ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν περισσότερα χειρουργικά κρεβάτια από αυτά που ήδη λειτουργούνε χωρίς το αναγκαίο προσωπικό; Γιατί για αυτό το λόγο έχουμε κλειστές χειρουργικές αίθουσες, για αυτό το λόγο οι αναμονές είναι αυτές που είναι. Ποιοι αναισθησιολόγοι θα χειρουργούνε το απόγευμα αυτοί που καταρρέουν μετά τις απανωτές εφημερίες; Ποιο νοσηλευτικό προσωπικό;».

Ερωτηθείσα τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση η κυρία Ρέτζιου δήλωσε στα Παραπολιτικά ότι «να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και να υπάρχουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, και των γιατρών και των νοσηλευτών. Εμείς ζητάμε για παράδειγμα διπλασιασμό του μισθού μας και των εισοδημάτων μας, το ίδιο να ισχύσει και για όλο το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΣΥ. Το ανήθικο είναι το γεγονός ότι ο άλλος προκειμένου να βρει την υγεία του και να χειρουργηθεί έγκαιρα θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του και δεν παύει να είναι ανήθικο αν νομιμοποιείται».