Πιλοτικά από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει επίσης ότι τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα λειτουργήσουν σε όλες τις κλινικές του ΕΣΥ, αλλά μόνο σε εκείνες στις οποίες αυτή η λειτουργία θα είναι εφικτή.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μάλιστα ότι το μέτρο θα συμβάλει στο να αποσυμφορηθούν τα πρωινά τακτικά χειρουργεία, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλονται πολύ σύντομα σε δωρεάν επέμβαση, καθώς οι σχετικές λίστες αναμονής θα μειωθούν. Ο ίδιος χρησιμοποίησε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα απογευματινά ιατρεία, τα οποία συνέβαλαν στην αποσυμφόρηση των πρωινών τακτικών εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.


Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα κρίνουν οι ίδιοι»

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Action24 ο υπουργός Υγείας ανέφερε τα εξής: «Είκοσι δύο χρόνια εξυπηρετούνται εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στα απογευματινά ιατρεία, ίσως και εκατομμύρια μέσα σε 22 χρόνια. Ξέρετε ότι ο μέσος χρόνος αναμονής στα πρωινά ιατρεία από έξι μήνες έχει πέσει στους δύο μήνες, γιατί λειτούργησαν τα απογευματινά ιατρεία; Τώρα είναι δύο μήνες, γιατί τους τέσσερις μήνες αναμονής τούς έχουν “απορροφήσει” τα απογευματινά ιατρεία. Αυτό που εφαρμόσαμε εδώ και 22 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία και που κανένας πλέον δεν διαμαρτύρεται -γιατί όλοι φώναζαν τότε, όπως φωνάζουν και τώρα- θα το εφαρμόσουμε ξανά αυτό το ωραίο μοντέλο και στα χειρουργεία. Τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα λειτουργήσουν σε όλες τις κλινικές της χώρας. Θα λειτουργήσουν στις κλινικές που μπορούν. Οι ίδιες οι κλινικές θα κρίνουν αν έχουν το επαρκές προσωπικό που προβλέπει ο νόμος. Ο στόχος μου είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν από την 1η Μαρτίου».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywyaqqmau2x)