Παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι εδώ και χρόνια οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν το δικαίωμα σε παράλληλο ιδιωτικό έργο, χωρίς να έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και οι πανεπιστημιακές κλινικές του ΕΣΥ της χώρας μας, το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς προβλέπει με μπόλικη δόση ιδεολογίας ότι η ελληνική κοινωνία θα αντιληφθεί σύντομα ότι το παράλληλο ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ θα ιδιωτικοποιήσει το σύστημα

Συγκεκριμένα, το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής σχετικά:

“Η ελληνική κοινωνία πολύ σύντομα θα αντιληφθεί τις δραματικές συνέπειες της νομοθετημένης πλέον ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, τις οποίες ο σκληρά νεοφιλελεύθερος Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης εισηγήθηκε στη Βουλή και υπερασπίζεται καθημερινά στις τηλεοπτικές οθόνες, έχοντας ασφαλώς τη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας, εκχωρώντας ιδιωτικό ιατρείο στους γιατρούς των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και παρέχοντας δυνατότητα απασχόλησης σε ιδιωτικές κλινικές, σε διαγνωστικά κέντρα, σε ιδιωτικά μαιευτήρια και κέντρα αποκατάστασης, ακόμα και σε φαρμακευτικές εταιρείες!

Από την καθολική και ισότιμη φροντίδα με όρους δημόσιας κάλυψης, την οποία διασφάλιζε ο γιατρός-δημόσιος λειτουργός που ήταν αποκλειστικά απασχολούμενος στις δημόσιες δομές υγείας και αφοσιωμένος στη περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή, οδεύουμε πλέον σε γιατρούς και ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του ΕΣΥ. Αυτοί που θα θιγούν είναι κυρίως οι ασθενείς, που θα επιβαρυνθούν οικονομικά για να εξυπηρετηθούν σε ιδιωτικές δομές ή δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση στην πρωινή δωρεάν λειτουργία των νοσοκομείων. Προάγγελος η νομοθέτηση νέων επιβαρύνσεων των ασθενών στις εργαστηριακές εξετάσεις, η οποία στο άμεσο μέλλον είναι βέβαιο πως θα επεκταθεί σε πολλές επιπλέον υπηρεσίες.

Θα θιγούν ταυτόχρονα οι γιατροί του ΕΣΥ που θα επιμείνουν στην Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση και θα επωμιστούν τα περιστατικά χωρίς «οικονομικό ενδιαφέρον», αλλά και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό όσων νοσοκομειακών γιατρών επιλέξουν τη νέα εργασιακή σχέση. Σε τελική ανάλυση, εκτός όλων των άλλων, θα θιγεί η ποιότητα ζωής και η επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια όσων επιλέξουν το καθημερινό κυνήγι του μέσα - έξω με το δέλεαρ του χρήματος”.