Χωρίς να υπολογίζει ότι η απένταξη των αναλγητικών φαρμακευτικών σκευασμάτων Lonarid και Lonalgal από την λίστα των αποζημιούμενων από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) φαρμάκων ήταν εκείνη η προϋπόθεση η τήρηση της οποίας εξασφάλισε ότι τα δύο αυτά αναλγητικά φάρμακα θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν στα ράφια των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας μας, σε γενικού τύπου ιδεολογική επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς.

«Η απένταξη του Lonarid-N tb και του Lonalgal tb από τον Κατάλογο των Αποζημιούμενων Φαρμάκων συνεπάγεται την πλήρη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών που τα χρειάζονται» υπογραμμίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο Πέτρος Παππάς και συμπληρώνει

«Πρόκειται για παυσίπονα που χορηγούνται σε ασθενείς με έντονο πόνο, ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά. Άρα αφορούν φάρμακα απολύτως απαραίτητα για χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές και επίπονες ασθένειες, όπως οι διάφορες μορφές καρκίνου. Ο βίαιος τρόπος με τον οποίο αποκόπτονται ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες από ευνοϊκές ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, επιβεβαιώνει την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τον ανθρώπινο πόνο. Στο πρόσωπο του ανάλγητου υπουργού Υγείας η συρρίκνωση του παροχικού συστήματος Υγείας βρίσκει τον απόλυτο εκφραστή του».