Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του μυϊκού και καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των μυϊκών κραμπών και των ημικρανιών. Ωστόσο, η απορρόφησή του από τον οργανισμό δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματική όσο θα θέλαμε. Σύμφωνα με το National Institutes of Health, όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, ο οργανισμός απορροφά μόλις το 30% έως 40% της περιεκτικότητάς τους σε αυτό το πολύτιμο μέταλλο.

Ακόμα και όταν καταφεύγουμε σε συμπληρώματα διατροφής, η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από τη μορφή του μαγνησίου που επιλέγουμε, καθώς κάποιες έχουν χαμηλότερη βιοδιαθεσιμότητα σε σύγκριση με άλλες. Επιπλέον, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να εμποδίσουν την απορρόφησή του. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σπανάκι, το οποίο, παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, περιέχει επίσης οξαλικά, ενώσεις που δεσμεύουν το μαγνήσιο και δυσκολεύουν την απορρόφησή του από το σώμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο TheFashionbible.gr