Εκατομμύρια αυτοκίνητα είναι εκείνα που κινούνται στους δρόμους της πόλης, όπου καυσαέριο, φωνές και μποτιλιάρισμα είναι ορισμένα από τα βιώματα της καθημερινότητας.

Τη λύση στο εν λόγω πρόβλημα έρχεται να δώσει η ολλανδική εταιρία PAL-V, η οποία ήδη ξεκίνησε την πώληση των δύο εμπορικών μοντέλων του ιπτάμενου αυτοκινήτου που ετοιμάζει, υποσχόμενη την παράδοση στους πελάτες πιστοποιημένα για πτήσεις μοντέλα από το τέλος του 2018..

Το αυτοκίνητο-ελικόπτερο, στον αέρα έχει αυτονομία μεταξύ 350 και 500 χιλιομέτρων και στο δρόμο 1200 χιλιομέτρων. Τόσο στον αέρα όσο και στο δρόμο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που φτάνουν τα 180 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο χρειάζεται ένα αεροδιάδρομο 165 μέτρων για να απογειωθεί και 30 μέτρων για να προσγειωθεί, ενώ τόσο η απογείωση, όσο και η προσγείωση, μπορούν να γίνουν μόνο σε αεροδρόμια.

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα έγγραφα που θα χρειάζεται κάποιος για να τα οδηγήσει ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απαιτείται και άδεια πιλότου.

Η εταιρία ξεκίνησε την δοκιμή των πρώτων εκδόσεων αυτοκινήτων αυτού του είδους το 2009 και το 2012 και μετά από επιτυχημένα αποτελέσματα, τα προς πώληση μοντέλα σχεδιάστηκαν από διακεκριμένους ιταλούς σχεδιαστές.