H γερμανική φίρμα αποφάσισε παραδόξως να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του επαγγελματικού ενδιαφέροντος δικτύου LinkedIn για την πρώτη εμφάνιση της νέας γενιάς A-Class η οποία σε αυτήν την πρώτη της επίσημη φωτογράφιση «ποζάρει» στο φωτογραφικό φακό συνοδεία του επικεφαλής του ομίλου Daimler, Dieter Zetsche.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την νέα A-Class «ιδιαίτερη» υπενθυμίζοντας ότι η πρεμιέρα της θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018 αλλά και ότι η νέα γενιά της «μικρής» Mercedes-Benz θα περιλαμβάνει μια τετράθυρη έκδοση στα πρότυπα του πρόσφατου concept car, A-Class Sedan, ενώ όπως επεσήμανε, η νέα γενιά compact μοντέλων της γερμανικής φίρμας εκτός από περισσότερα μέλη θα επωφεληθεί από «προηγμένα συστήματα υποβοήθησης τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης».

Όπως επίσης υπογράμμισε, η εξέλιξη της A-Class συντελείται σε μία από τις πλέον προηγμένες αεροσήραγγες στον κόσμο με δυνατότητες κλιματικής προσομοίωσης που ποικίλλουν από τους -40 έως τους 60 βαθμούς Κελσίου και προσομοίωσης ανέμου ταχύτητας έως και 265 χλμ./ώρα. Η συγκεκριμένη «κλιματική» αεροσήραγγα η οποία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz στην Στουτγάρδη μπορεί να προσομοιώσει ακόμα και τροπικές καταιγίδες ή χιονοθύελλες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά τα γνωστά στοιχεία για την τέταρτη γενιά της A-Class, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η γερμανική φίρμα η «μικρή» της θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική η οποία θα αποτελεί μετεξέλιξη της MFA και η οποία θα επιτρέψει ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο και οδικών χαρακτηριστικών.

Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα αποτελέσει τη βάση για το σύνολο των νέων –συνολικά οκτώ- μικρών της γερμανικής φίρμας μεταξύ των οποίων θα βρεθεί και το νέο μικρότερο SUV της Mercedes-Benz γνωστό ως GLB η οποία έχει χαρακτηριστεί από τους ιθύνοντες ως μικρογραφία της G-Class και υπόσχεται προσφέροντας ένα απαράμιλλο κράμα περιπέτειας, πολυτέλειας και δυνατοτήτων σε compact διαστάσεις.

Επιστρέφοντας στην τέταρτη γενιά της A-Class, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η έκδοση με την υπογραφή του Affalterbach η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις προδιαγράφεται ακόμα ισχυρότερη, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ ισχύος γαι τετρακύλινδρο κινητήρα.