Τι θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το ενδεχόμενο απόκτησης μιας αγωνιστικών προδιαγραφών Porsche 935; Η παρουσία ενός βαμμένου στα θρυλικά χρώματα της Martini Racing VW T2 στο ίδιο slot.

Ο λόγος για το τέλειο ζευγάρι αυτοκινήτων που δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο πλαίσιο του φεστιβάλ ιστορικού αυτοκινήτου που θα φιλοξενήσει η πίστα του Spa στο Βέλγιο. Κάτω από το καπό της Porsche 935 κρύβεται ένας ατμοσφαιρικό boxer κινητήρας 2,8 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 315 ίππους.

Χωρίς παρεμβάσεις έχουν διατηρηθεί και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όπως τα αεροδυναμικά βοηθήματα που κοσμούν τις επιφάνειες του αμαξώματος, δηλώνοντας την αγωνιστική καταγωγή του.

Αντιθέτως, το VW T2 έχει δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του στους «αγωνιστικούς χώρους», φορώντας έναν κινητήρα 2,1 λίτρων απόδοσης 110 ίππων, ο οποίος προέρχεται από μια Porsche 914.



Στο φτωχό, ομολογουμένως, αγωνιστικό παλμαρέ του υπεράνω κάθε υποψίας VW Transporter περιλαμβάνονται οι συμμετοχή του σε τρεις διοργανώσεις εντός των γερμανικών συνόρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του οίκο δημοπρασιών Bonhams η αξία του αγωνιστικού διδύμου αναμένεται να φτάσει τα 400.000 ευρώ.