Η ιαπωνική φίρμα ξεκίνησε τη σταδιακή αποκάλυψη της νέας γενιάς του Leaf δημοσιοποιώντας την πρώτη εικόνα του η οποία αποτυπώνει την πιο αιχμηρή σχεδίαση των τεχνολογίας LED φωτιστικών σωμάτων και αφήνει να εννοηθεί ότι η  Nissan προτίθεται να ακολουθήσει μια πιο δυναμική αισθητική στη δεύτερη εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, αντίστοιχη της τολμηρότητας του Micra.

Αν και η Nissan τηρεί σιγή ιχθύος ως προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου Leaf, οι πληροφορίες και οι κατασκοπικές λήψεις αποκαλύπτουν ότι η ιαπωνική φίρμα σκοπεύει να υιοθετήσει μια πιο συμβατική λογική στη συνολική σχεδίαση και τις αναλογίες του ηλεκτρικού μοντέλου προκειμένου να ενισχύσει την απήχησή του.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η δεύτερη γενιά του Leaf θα προσφέρει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία αλλά και επιπλέον ισχύ. Σε κάθε περίπτωση, η Nissan αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημοσιοποιήσει περισσότερα στοιχεία καθώς η πρεμιέρα του νέου μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο.