Στο προσκήνιο της επικαιρότητας επέστρεψε το πολυαναμενόμενο VW T-Roc, με τη γερμανική φίρμα να ανακοινώνει την ημερομηνία αποκάλυψής του και να προσφέρει μια σαφή πλέον εικόνα για τον σχεδιασμό του.

Σύμφωνα με την VW, λοιπόν, το T-Roc θα αποκαλυφθεί στις 23 Αυγούστου, ωστόσο, η πρώτη δημόσια εμφάνισή του θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του και τον προσιτό χαρακτήρα του, από το T-Roc δεν θα λείπουν οι τεχνολογίες που έχουν γίνει γνωστές σε καταξιωμένες προτάσεις της VW.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, καθώς και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής και τις εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB, το T-Roc θα εφοδιάζεται με τους γνώριμους TSI και TDI κινητήρες, ξεκινώντας από τα 999 κ.εκ. και τους 115 ίππους.

Αν και η γκάμα του θα «χτιστεί» πάνω σε δικίνητες εκδόσεις, δεν αποκλείεται η ενσωμάτωση του ηλεκτρονικού συστήματος τετρακίνησης σε δεύτερο χρόνο και σε υλοποιήσεις που θα διαθέτουν το απαραίτητο πλεόνασμα ισχύος.