Υπερβολική χρήση

Να θυμάσαι πάντα πως όσο πιο «απαιτητική» και βαριά είναι μία εφαρμογή και όσο περισσότερο τη χρησιμοποιείς, τόσο πιο εύκολο είναι το τηλέφωνο σου να κολλήσει ή να υπερθερμανθεί. Εφαρμογές που προϋποθέτουν τη χρήση δικτύου ή δεδομένων ή σύνδεση με άλλες εφαρμογές, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αφού απαιτούν περισσότερη μπαταρία για τη φόρτωση τους.



Έκθεση στον ήλιο

Στην περίπτωση αυτή καλό θα ήταν να αφαιρέσεις τη θήκη, αν υπάρχει. Αυτό γιατί η θήκη μπλοκάρει τη θερμότητα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του κινητού σου να φτάνει ευκολότερα στα ύψη. Βάλ’ το σε ένα σκιερό μέρος και άφησε το να επανέλθει. Μπορείς ακόμη και να του κάνεις αέρα αν θέλεις ένα πιο γρήγορο αποτέλεσμα.


Προβληματική μπαταρία ή φορτιστής

Τέλος, ένα άλλο πολύ συχνό φαινόμενο είναι το να υπερθερμαίνεται το κινητό σου κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Στην περίπτωση αυτή δύο είναι τα τινά. Είτε η θερμοκρασία ανεβαίνει εξαιτίας του φορτιστή, είτε λόγω προβληματικής μπαταρίας. Το δεύτερο μπορείς να το ελέγξεις πάρα πολύ εύκολα, αν χρησιμοποιήσεις έναν διαφορετικό φορτιστή.