Την δική τους πρωτοχρονιά ετοιμάζονται να γιορτάσουν οι Κινέζοι. Η αλλαγή του χρόνου θα γιορταστεί αύριο, 25 Ιανουαρίου, με θεαματικούς εορτασμούς.

Η χρονιά του ποντικού

Αν πιστέψουμε τους μετρ του κινεζικού ωροσκοπίου, ο Τραμπ φαίνεται ότι τους επόμενους μήνες θα μπορέσει να βγάλει το κεφάλι από το νερό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν περάσει μία ταραγμένη περίοδο στο τέλος της χρονιάς του χοίρου. Ο πρώτος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης και οι άλλοι δύο μόλις έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Ο Τραμπ έχει ένα ευτυχές πεπρωμένο», είπε ο Γκάο Γιου-λιν, ταϊβανός μετρ του φενγκ σούι, αφού συμβουλεύθηκε το Yi Jing, το αρχαίο εγχειρίδιο των προβλέψεων.

«Εχει το πεπρωμένο ενός παιδιού του παραδείσου, που βαδίζει σε έναν δρόμο ασφαλή και ήρεμο και που μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια».

Η τέχνη του φενγκ σούι , που σημαίνει «άνεμος και νερό», έχει μεγάλη επιρροή στην Ασία. Στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι ακολουθούν τις αρχές του για να διαμορφώσουν την κατοικία ή το γραφείο τους και για να λάβουν αποφάσεις, ελπίζοντας ότι θα μεγιστοποιήσουν την ευημερία και την τύχη τους.