Οι φούρνοι μικροκυμάτων με σωστή χρήση μπορούν να μας λύσουν τα χέρια, κι αυτό γιατί μπορούμε να ζεσταίνουμε το φαγητό γρήγορα, χωρίζοντάς το σε μερίδες, χωρίς να χρειάζεται να ζεστάνουμε ξανά ολόκληρη την ποσότητα που μαγειρέψαμε. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνουμε αρκετά την καθημερινότητά μας.

Η προσοχή χρειάζεται στην μη χρήση πλαστικών αλλά και στο ότι κάποια τρόφιμα δεν μπορούν να μπουν σε αυτόν. Όπως τα τρία παρακάτω, με τα οποία θα ήταν καλό να μην πειραματιστείτε...

Σταφύλια

Θα πείτε ποιος ο λόγος να τα βάλετε μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Ίσως είναι συστατικό μιας συνταγής. Όπως και να έχει, μην δοκιμάσετε να τα βάλετε γιατί θα ανατιναχθούν μέσα στο φουρνάκι. Γενικά, τα φρούτα χρειάζονται πολύ προσοχή, όπως για παράδειγμα η σταφίδα, που θα αρχίσει να καπνίζει.

Πιπεριές

Αν ζεστάνετε τις πιπεριές στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά ανοίξετε το πορτάκι, τα χημικά που απελευθερώνονται θα κάνουν τα μάτια σας να τσούξουν, ενώ μπορεί ακόμη και να «κάψουν» τον λαιμό σας.

Αυγά

Η ζέστη που δημιουργείται μέσα στον φούρνο, μπορεί να δημιουργήσει πολύ ατμό, που δεν μπορεί να απελευθερωθεί και υπάρχει κίνδυνος για έκρηξη.