Αυτό που όλοι θέλουμε είναι να πηγαίνουμε στη δουλειά μας κάθε Δευτέρα πρωί με χαμόγελο και να το διατηρούμε μέχρι την Παρασκευή. Γινέται;

Δες 5 τρόπους να το καταφέρεις.

-Φτιάξε το δικό σου χώρο
Αν σκεφτείς ότι στη δουλειά περνάς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου καθημερινά, θα ήταν ωραίο να έχεις έναν χώρο εκεί, που να καθρεφτίζει το δικό σου στυλ, έστω και λίγο. Προσπάθησε να φτιάξεις κάτι απλό που να σε εκφράζει. Διάλεξε φωτογραφίες ή διακοσμητικά αντικείμενα που θα σε κάνουν να νιώθεις «σαν στο σπίτι σου». Πριν κάνεις οτιδήποτε μίλα με τον προϊστάμενό σου για να ξέρεις τι επιτρέπεται και τι όχι. Και προς θεού απόφυγε κάτι πολύ προσωπικό ή προκλητικό σαν θέμα.

-Κάνε φίλους
Θα υπάρχει τουλάχιστον ένας συνάδελφος που να συμπαθείς περισσότερο και να ταιριάζετε. Μπορεί να μην τον επέλεγες για τον καλύτερό σου φίλο, αλλά στο γραφείο μπορείτε να τα λέτε μια χαρά, ακόμα κι αν δεν τα πείτε ποτέ εκτός. Και μην ξεχαστείς: δεν είναι ο καλύτερος σου φίλος.

-Να βγαίνεις έξω από το γραφείο
Δεν χρειάζονται μόνο οι καπνιστές διάλειμμα. Το χρειάζεσαι κι εσύ. Έστω για λίγο είναι καλό να βγαίνεις έξω από το γραφείο, να παίρνεις καθαρό αέρα, να σε βλέπει ο ήλιος. Ιδανικά κάθε 4 ώρες θα έπρεπε να κάνεις έστω ένα 10λεπτο διάλειμμα. Βοηθάει όχι μόνο στο να είσαι παραγωγική, αλλά και να έχεις ανεβασμένη ψυχολογία. Οι ερευνητές λένε ότι η καθημερινή έκθεση στον ήλιο για μερικά λεπτά βοηθάει στη σύνθεση της βιταμίνης D, με ευεργετικά αποτελέσματα.

-Κάνε διάλειμμα διαβάζοντας μια ιστοσελίδα
Αν ο εργοδότης σου το επιτρέπει, κάνε ένα μικρό διάλειμμα διαβάζοντας ένα blog της αρεσκείας σου ή μια ιστοσελίδα. Ιδίως αν δεν μπορείς να βγαίνεις έξω από το γραφείο.

-Κρατήσου σε φόρμα
Το να διατηρείς τη φόρμα σου είναι πάντα ένας καλός λόγος για να νιώθεις όμορφα, όπου κι αν είσαι. Όσο είσαι στη δουλειά προσπάθησε να πίνεις κυρίως νερό (8 ποτήρια την ημέρα) και φέρνε το δικό σου φαγητό. Αν τύχει να παραγγείλεις, προτίμησε μια σαλάτα. Μετά τη δουλειά θα ήταν καλό να γυμνάζεσαι -βοηθάει να διώχνεις και το καθημερινό στρες- και μπορείς να κλείνεις τη μέρα σου, με ένα ωραίο δείπνο, ως ανταμοιβή.