Ο βρετανικός Guardian φιλοξενεί στo site του ένα άρθρο που υμνεί την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και πιο συγκεκριμένα ένα πιάτο που η συντάκτρια το θεωρεί το πιο νόστιμο ελληνικό φαγητό.
Μάλιστα παραδέχεται πως αυτό το πιάτο δεν το είχε καν παραγγείλει η ίδια, αλλά ο φίλος της ο Νικ. «Δοκίμασα μια μπουκιά και άφησα το δικό μου για να απολαύσω το υπέροχο κουνέλι στιφάδο», περιγράφει χαρακτηριστικά η Susan Smillie στο δημοσίευμα.

«Εκτός από τον άνηθο, τη ρίγανη και το θυμάρι που έχουμε κατά νου ως ελληνικές γεύσεις, το στιφάδο είναι γεμάτο με αρώματα από εξωτικά μπαχαρικά όπως κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο, με όλα μαζί να δημιουργούν ένα φαγητό άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα», συμπληρώνει η Susan.

Ύστερα για να μπορέσει να περιγράψει την γεύση του χρησιμοποιεί αρκετές λέξεις λέγοντας στο τέλος πως «τα απαλά και ζεστά μπαχαρικά σε συνδυασμό με την ισορροπία γλυκών και ξινών γεύσεων καθιστούν το στιφάδο ως το αγαπημένο, οικογενειακό γεύμα της Κυριακής».

Παραδέχεται πως είναι για την ίδια το καλύτερο ελληνικό φαγητό, το οποίο απόλαυσε σε μια ταβέρνα στην Ζάκυνθο. Επισημαίνει μάλιστα πως είναι ένα φαγητό που δεν θα βρει κάποιος στις εμπορικές τουριστικές ταβέρνες της Ελλάδας καθώς χρειάζεται αρκετή ώρα για να μαγειρευτεί. Επεσήμανε επίσης, πως το συγκεκριμένο πιάτο έχει διαφορετικές εκδοχές ανάλογα με το ποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεσαι.