Πέραν των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας στο υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό σκέλος, φαίνεται ότι υπήρξαν και θετικές επιπτώσεις.

Έτσι, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, οι Έλληνες αποδείχθηκαν οι πιο «δραστήριοι» εραστές της ευρύτερης γειτονιάς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρος, προηγούνται στην σεξουαλική συχνότητα, έναντι των άλλων χωρών.

Ο Διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου των Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μίλησε για την έρευνα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είμαστε μια χώρα αμαρτωλών και ποιητική» είπε χαμογελώντας. «Συνδεόμαστε με τον έρωτα, οι Έλληνες οι πρώτοι που απενοχοποίησαν τον έρωτα. Προικισμένη με ερωτική ιστορία η Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του ίδιου ινστιτούτου, Χρήστος Φιλιάτουρας, έκανε λόγο ότι η σφοδρότητα με την οποία έπληξε η πανδημία κάθε χώρα επηρέασε την ψυχολογία των κατοίκων της.

«Εμείς αντιμετωπίσαμε εγκλεισμό στην πρώτη φάση, οι Ιταλοί αντιμετώπισαν πολύ άσχημες καταστάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.