Για την αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων μετά τη χρήση της μάσκας μίλησε ο πλαστικό χειρουργός Ιωάννης   Λύρας στα Παραπολιτικά 90,1 και τη
Σπυριδούλα Τριάντου  τονίζοντας πως οι Ελληνίδες βρίσκουν αφορμή να ‘κρυφτούν’ πίσω από τη μάσκα για να αλλάξουν την εμφάνισή τους «Θα σας πω το εξής… την εποχή που μπαίναμε στο ευρώ οι γυναίκες  έβγαλαν τα ντεκολτέ καθώς αυξήθηκαν οι επεμβάσεις στο στήθος. Κάναμε μέχρι και 10 την ημέρα. Οι άνθρωποι  διαχειρίζονται τις αλλαγές  ανάλογα με τα δεδομένα της περιόδου.



Η μάσκα είναι χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να κάνουν επεμβάσεις το πρόσωπο»  εξηγεί ο Επιτιμος Προξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά «Υπάρχει πάντα μια σταθερή ζήτηση, όπως το στήθος αλλά υπάρχουν και οι εξάρσεις όπως τώρα που είναι η ρινολαστική και η ανανέωση προσώπου, δηλαδή lifting. Μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι και επίσης να φοράνε μια μάσκα όταν βγαίνουν έξω μετά από μια ρινοπλαστική ή ένα λίφτινγκ. Θα σας πω κάτι που αντιμετωπίζω συχνά… η ψυχολογία  τους είναι πολύ άσχημη λόγω της πανδημίας και ψάχνουν να βρουν κάτι που ανταποκρίνεται σε μια ανάταση. Προχωρούν στις επεμβάσεις  καθώς τους βοηθά στη στη ψυχολογία  που είναι όλο και χειρότερη  ενώ πολλοί ενδιαφέρονται για λιποαναρρόφηση διότι πήραν περιττά κιλά κατά τη διάρκεια της καραντίνας» εξηγεί μεταξύ άλλων. 

 

Ιωάννης Λύρας