Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει ένα ισχυρό και πλήρως εξοπλισμένο desktop. Από επεξεργασία βίντεο και φωτορεαλιστικό 3D rendering, μέχρι gaming σε υψηλές αναλύσεις και εξόρυξη (mining, ντε!) κρυπτονομισμάτων, κάθε σου επιθυμία θα γίνει πραγματικότητα, φτάνει το rig σου να έχει τη δύναμη για να την ικανοποιήσει. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο, είναι να έχεις φροντίσει να το εξοπλίσεις κατάλληλα και μιλώντας περί εξοπλισμού, η κουβέντα εστιάζει σε ένα και μοναδικό υποσύστημα: την κάρτα γραφικών. Έλα να δούμε εκείνες που θα κάνουν… level up στην εμπειρία χρήσης σου, όπως κι αν αποφασίσεις να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του υπολογιστή σου.

Gigabyte GeForce RTX 3090 Ti Gaming OC 24GB

______2

Θες κάρτα γραφικών και θες ό,τι καλύτερο υπάρχει. Χωρίς εκπτώσεις, παραχωρήσεις και περιστροφές. Η GeForce RTX 3090 Ti Gaming OC της Gigabyte είναι αυτή που ψάχνεις. Ναι, θα σου στοιχίσει και μάλιστα πολύ. Ενδεχομένως όσο το υπόλοιπο σύστημά σου. Να είσαι σίγουρος όμως πως η απόδοση που θα σου προσφέρει δε συγκρίνεται με τίποτα. Έρχεται με 10.752 πυρήνες CUDA, εύρος μνήμης 384-bit και 24 GB μνήμης GDDR6X. Η NVIDIA αναφέρει πως επιτυγχάνει 55% υψηλότερη απόδοση συγκριτικά με την TITAN RX οπότε καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ένα… θηρίο ανήμερο! Η κάρτα ενσωματώνει τριπλό σύστημα ψύξης και υιοθετεί πραγματικά κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Ένα πραγματικό κόσμημα για το gaming rig σου.

Gigabyte Aorus GeForce RTX 3070 Ti Master 8GB

Με άριστη σχέση τιμής/απόδοσης για τα δεδομένα της, η GeForce 3070 Ti Master της Gigabyte είναι μία εξαιρετική πρόταση για όσους αναζητούν μία ισχυρή μεν κάρτα γραφικών, δίχως να θέλουν να ξεφύγουν -περαιτέρω- σε επίπεδο τιμής. Ανήκει στην οικογένεια υλοποιήσεων Aorus η οποία μας έχει συνηθίσει σε value for money λύσεις. Η GPU της «τρέχει» στα 1875 MHz ενώ η μνήμη της έχει bandwidth 608 GB/s. Ενσωματώνει την αρχιτεκτονική Ampere της NVIDIA, υποστηρίζει το πρότυπο PCIe 4.0 και χάρη στον συνδυασμό μίας ευρείας γκάμας πυρήνων (Tensor, CUDA, Ray Tracing) με αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης (βλ. DLSS), χαρίζει σπουδαία ποιότητα εικόνας σε αναλύσεις έως και 8K.

Sapphire Radeon RX Pulse 6800 XT 16GB

______3

Άριστη value for money πρόταση στην κατηγορία των Radeon, η RX Pulse 6800 XT είναι εφοδιασμένη με 16 GB μνήμης GDDR6 και λειτουργία υπερχρονισμού Rage. Η εν λόγω υλοποίηση δίνει μεγάλη βάση στη μνήμη. Ο επεξεργαστής γραφικών πλαισιώνεται από 128 MB Infinity Cache ενώ η επαναστατική AMD Smart Access Memory κάνει τον συνδυασμό της κάρτας με τους επεξεργαστές AMD Ryzen 5000 Series αχτύπητο. Με συχνότητα που ξεκινά από τα 1825 MHz και φτάνει έως και τα 2250 MHz, ανάλογα τη λειτουργία που θα επιλέξεις, να είσαι σίγουρος ότι θα δεις γραφικά που θα σου κόψουν την ανάσα. Η κάρτα αποδίδει 20,74 TFLOP με memory bandwidth στα 512 GB/s.

Asus GeForce RTX 3090 TUF Gaming OC 24GB

______4

Η GeForce RTX 3090 TUF Gaming OC της Asus είναι μία κάρτα που θα ανεβάσει επίπεδα (πληθυντικός αριθμός) το σύστημά σου. Πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει επί του παρόντος η NVIDIA με ένα πραγματικό «τέρας» επιδόσεων. «Πατάει» στην αρχιτεκτονική Ampere ενσωματώνοντας 10.496 πυρήνες CUDA, 2ης γενιάς πυρήνες Ray Tracing (με απόδοση 69,5 TFLOP), 3ης γενιάς πυρήνες Tensor (απόδοσης 285 TFLOP) και πολλά άλλα. Το memory bandwidth της είναι 384-bit για να σου προσφέρει ασύγκριτες εμπειρίες gameplay ενώ την ίδια στιγμή, οι θύρες HDMI 2.1, η υποστήριξη DirectX 12 Ultimate και το OC Mode, εγγυώνται ανυπέρβλητη απόδοση σε αναλύσεις έως και 8K.

Asus GeForce RTX 3080 Ti ROG Strix OC 12GB

Μία κάρτα γραφικών που θα εκτοξεύσει τις επιδόσεις του συστήματός σου όσον αφορά στα γραφικά, η RTX 3080 Ti ROG Strix OC της Asus έρχεται με 12 GB ταχύτατης μνήμης GDDR6X με εύρος διαύλου 384-bit, 10.240 πυρήνες CUDA, 80 πυρήνες Ray Tracing 2ης γενιάς και 320 πυρήνες Tensor 3ης γενιάς. Συνδέεται μέσω PCIe 4.0 και υποστηρίζει HDMI 2.1 για κορυφαία εικόνα με υψηλό ρυθμό ανανέωσης σε 4K αναλύσεις και DirectX 12 Ultimate με κωδικοποίηση AV1. Ενσωματώνει ψύκτρα με σχεδιασμό Asus MaxContact και τεχνολογία Super Alloy Power II ενώ ρυθμίζεται μέσω Armoury Crate (φωτισμός) και GPU Tweak II (επιδόσεις) για να τη φέρεις εξ ολοκλήρου στα μέτρα σου!

MSI GeForce RTX 3080 Gaming Z Trio LHR 12GB

______5

Υλοποίηση για τους gamers που σέβονται τον εαυτό τους, η MSI GeForce RTX 3080 Gaming Z Trio LHR ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες της αρχιτεκτονικής RTX 2ης γενιάς. Ο περιοριστής LHR σημαίνει ότι δε συστήνεται για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ωστόσο σε όλα τα υπόλοιπα θα σε καλύψει και με το παραπάνω. Το καινοτόμο σύστημα ψύξης της, TRI FROZR 2, αποτελείται από ανεμιστήρες TORX Fan 4.0, μεγαλύτερους αγωγούς θερμότητας και μία χάλκινη επινικελωμένη πλάκα στη βάση του, επιτρέποντας στην κάρτα να ξεδιπλώσει όλες της τις αρετές. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής της επισφραγίζεται από τις ειδικές μεταλλικές ενισχύσεις σε καίρια σημεία ενώ το κέντρο ελέγχου Dragon Center θα σου προσφέρει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τη λειτουργία της.

PowerColor Radeon RX 6900 XT Red Devil Ultimate 16GB

______6

 

Για ‘σένα που αναζητάς μία ισχυρή Radeon, η RX 6900 XT Red Devil Ultimate της PowerColor είναι ό,τι πιο δυνατό κυκλοφορεί στην αγορά. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA 2 (αν σου «λέει» κάτι, είναι γιατί χρησιμοποιείται από τα πανίσχυρα Xbox Series X|S και PS5) και υποστηρίζει DirectX 12 Ultimate, Ray Tracing και AMD FidelityFX. Τα καταφέρνει περίφημα σε αναλύσεις έως και 4K, πιάνοντας κορυφαία framerates και προσφέροντας εκπληκτικά γραφικά. Ενσωματώνει δε τριπλό σύστημα ψύξης και 16 GB GDDR6 ενώ διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 2335 MHz που φτάνει σε λειτουργία boost τα 2425 MHz.

Gigabyte GeForce RTX 3080 Vision OC V2 LHR 10GB

______7

Μία από τις πλέον προσιτές επιλογές στην οικογένεια των 3080, η GeForce RTX 3080 Vision OC V2 της Gigabyte θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο ό,τι κι αν της ζητήσεις να κάνει. Είναι εφοδιασμένη με 3ης γενιάς πυρήνες Tensor, 2ης γενιάς πυρήνες Ray Tracing, 8704 πυρήνες CUDA και 10 GB μνήμης GDDR6X. Ενσωματώνει τεχνολογία LHR οπότε δεν είναι και ό,τι καλύτερο αν ασχολείσαι με την εξόρυξη crypto, ωστόσο με την ισχύ της να φτάνει τα 238 TFLOP (σε ό,τι αφορά τους πυρήνες Tensor) να είσαι σίγουρος πως θα τιθασεύσει ακόμα και τα πιο απαιτητικά blockbusters του gaming! Υποστηρίζει HDMI 2.1, DirectX 12 Ultimate και κωδικοποίηση AV1.