Απίστευτο κι όμως αληθινό! Φανταστείτε να παίζετε κρυφτό, να μπείτε μέσα σε ένα κοντέινερ για να μη σας βρει κανείς και τελικά να… σας πάρει ο ύπνος και να καταλήξετε σε μια ξένη χώρα!

Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας κι όμως συνέβη στην πραγματικότητα, με ένα 15χρονο αγόρι από το Μπαγκλαντές.

Στις 17 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων από ένα πλοίο του Μπαγκλαντές, το προσωπικό του λιμανιού της Μαλαισίας, Port Klang, σοκαρίστηκε όταν είδε ένα αδυνατισμένο και σε σύγχυση αγόρι να βγαίνει από ένα από τα εμπορευματοκιβώτια. Το αγόρι δεν μιλούσε, ούτε καταλάβαινε την τοπική γλώσσα, οπότε η επικοινωνία μαζί του ήταν αδύνατη.

Με την υποψία πως ήταν θύμα εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Αποδείχθηκε τελικά πως δεν επρόκειτο για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων ή για οποιοδήποτε έγκλημα, για την ακρίβεια. Απλά κάτι πήγε τελείως στραβά.

Κρύφτηκε σε κοντέινερ και τον… πήρε ο ύπνος

Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, όμως, ο 15χρονος Φαχίμ έπαιζε κρυφτό με τους φίλους του στο Τσιταγκόνγκ του Μπαγκλαντές. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπήκε σε ένα κοντέινερ για να κρυφτεί και κατά λάθος κλειδώθηκε μέσα, οπότε και αποκοιμήθηκε.

Το 15χρονο αγόρι έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση

Στη συνέχεια, το κοντέινερ μεταφέρθηκε σε εμπορικό πλοίο για να σαλπάρει για τη Μαλαισία. Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του στις 11 Ιανουαρίου από το λιμάνι Chittagong και έφτασε στο λιμάνι Klang της Μαλαισίας στις 17 Ιανουαρίου.

Κλειδωμένος μέσα στο κοντέινερ για 6 ημέρες

Το αγόρι ήταν κλειδωμένο μέσα στο κοντέινερ για 6 ολόκληρες ημέρες και φώναζε για βοήθεια, αλλά δεν τον άκουγε κανείς. Το πώς επέζησε 6 ημέρες χωρίς μια μπουκιά φαγητό ή νερό εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για όλους…

agori

Φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν από τους εργαζόμενους στο Port Klang δείχνουν το αγόρι να βρίσκεται σε σύγχυση από το άγνωστο περιβάλλον καθώς βγαίνει από το κοντέινερ.

Αργότερα, τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε σε τοπικό νοσοκομείο. Τώρα γίνονται διευθετήσεις για να τον στείλουν πίσω στο Μπαγκλαντές μόλις αναρρώσει.