Στην ελληνική κουζίνα -και πιο συγκεκριμένα στη ζαχαροπλαστική- επέλεξε να στραφεί διεθνής γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas, αφιερώνοντας μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην πορτοκαλόπιτα. Συγκεκριμένα, το Taste Atlas αποθέωσε την πορτοκαλόπιτα και της έβαλε μια άκρως κολακευτική βαθμολογία, καθώς την αξιολόγησε με 4,2 αστέρια με μέγιστο το 5.

Διαβάστε: Taste Atlas: Τα 25 πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε από την ελληνική κουζίνα, που αναδείχθηκε κορυφαία στον κόσμο

«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από στρώσεις ή κομμένα φύλλα που αναμιγνύονται με μια απαλή κρέμα με γεύση πορτοκάλι. Όταν ψηθεί, το κέικ περιχύνεται με ένα παχύ, ζαχαρούχο σιρόπι με πορτοκάλι. Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που υπάρχει σε διάφορες εκδοχές και συχνά περιέχει σιμιγδάλι, κανέλα, βανίλια και αποξηραμένα ή ζαχαρωμένα φρούτα. Σερβίρεται καλύτερα παγωμένη και μερικές φορές συνοδεύεται με παγωτό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο γαστρονομικός οδηγός.

Δείτε την ανάρτηση του Taste Atlas