Taste Atlas: Αποθεώνει την πορτοκαλόπιτα - Της έδωσε 4,2 αστέρια
Δείτε την ανάρτηση
Την τιμητική της είχε η πορτοκαλόπιτα σε νέα ανάρτηση του διεθνή γαστρονομικού οδηγού, Taste Atlas

Στην ελληνική κουζίνα -και πιο συγκεκριμένα στη ζαχαροπλαστική- επέλεξε να στραφεί διεθνής γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas, αφιερώνοντας μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην πορτοκαλόπιτα. Συγκεκριμένα, το Taste Atlas αποθέωσε την πορτοκαλόπιτα και της έβαλε μια άκρως κολακευτική βαθμολογία, καθώς την αξιολόγησε με 4,2 αστέρια με μέγιστο το 5.
«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από στρώσεις ή κομμένα φύλλα που αναμιγνύονται με μια απαλή κρέμα με γεύση πορτοκάλι. Όταν ψηθεί, το κέικ περιχύνεται με ένα παχύ, ζαχαρούχο σιρόπι με πορτοκάλι. Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που υπάρχει σε διάφορες εκδοχές και συχνά περιέχει σιμιγδάλι, κανέλα, βανίλια και αποξηραμένα ή ζαχαρωμένα φρούτα. Σερβίρεται καλύτερα παγωμένη και μερικές φορές συνοδεύεται με παγωτό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο γαστρονομικός οδηγός.Δείτε την ανάρτηση του Taste Atlas
Portokalopita
— TasteAtlas (@TasteAtlas) May 14, 2025
📍 Greece 🇬🇷
⭐️ 4.2
Learn more: https://t.co/NhkG3jPGGU
This traditional Greek dessert consists of layered or torn phyllo sheets that are blended with a creamy, orange-flavored yogurt custard. When baked, the cake is doused in a thick, sugary, orange-spiked… pic.twitter.com/QDFqdLKjfy