Ιδανικός ή καταστροφικός ο συνδυασμός "καρπούζι με φέτα"; Τι κρύβει η καλοκαιρινή λιχουδιά
Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός
Καρπούζι με φέτα: Γιατί είναι ο τέλειος καλοκαιρινός συνδυασμός

Το καρπούζι με φέτα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες των Ελλήνων. Αυτός ο κλασικός συνδυασμός όμως κρύβει περισσότερα από όσα φαντάζεστε, τόσο σε θρεπτική αξία όσο και σε θερμίδες...
• Πεπόνι με προσούτο
• Ροκφόρ με φρέσκα ή αποξηραμένα σύκα
• Παρμεζάνα με σταφύλια
• Μήλο με γιαούρτι
• Αχλάδι με καρύδια
Γενικά, το φρούτο συνδυασμένο με μια πηγή καλής πρωτεΐνης αποτελεί πλέον κανόνα για μια ισορροπημένη διατροφή που δεν απαιτεί κόπο και στερήσεις σε αγαπημένες τροφές, αλλά έξυπνες επιλογές που περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Η θρεπτική αξία του καρπουζιού
Το καρπούζι αποτελείται σε ποσοστό 91,45% από νερό και περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Β6, Α και C. Αν καταναλώνετε μια φέτα καρπουζιού την εβδομάδα, θα παρατηρήσετε σημαντικά οφέλη για την υγεία σας.Η φέτα και τα χαρακτηριστικά της
Η φέτα αποτελείται επίσης σε μεγάλο ποσοστό από νερό (52,9%) και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός καρπουζιού με φέτα προωθεί την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών και αξιοποιεί πλήρως την ποσότητα λυκοπενίου του καρπουζιού.Γιατί πολλοί αποφεύγουν το καρπούζι με την φέτα
Ο συνδυασμός καρπούζι με φέτα περιέχει περίπου 300 θερμίδες, γεγονός που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε μια ισορροπημένη διατροφή. Παρόλα αυτά, τα οφέλη του υπερτερούν των μειονεκτημάτων.Γιατί όλοι εθίζονται στο καρπούζι με φέτα
Όταν το καρπούζι, που περιέχει κυρίως υδατάνθρακες, συνδυαστεί με τη φέτα που περιέχει λιπαρά και πρωτεΐνη, οι υδατάνθρακες του καρπουζιού δεν απορροφώνται απότομα αλλά σταδιακά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ανεβαίνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και η ινσουλίνη.Άλλοι παρόμοιοι συνδυασμοί
Το καρπούζι με φέτα δεν είναι η μοναδική συνύπαρξη υδατάνθρακα από φρούτο με ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη. Άλλοι εξίσου ωφέλιμοι συνδυασμοί περιλαμβάνουν:• Πεπόνι με προσούτο
• Ροκφόρ με φρέσκα ή αποξηραμένα σύκα
• Παρμεζάνα με σταφύλια
• Μήλο με γιαούρτι
• Αχλάδι με καρύδια
Συμβουλές για υγιεινή κατανάλωση
Το καρπούζι που έχει τον υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη πρέπει οπωσδήποτε να τρώγεται μαζί με μία τροφή που περιέχει πρωτεΐνη και λιπαρά. Συστήνεται η επιλογή μιας φέτας με λιγότερα λιπαρά και όχι βαρελίσιας με 40 έως 45% λιπαρά.Γενικά, το φρούτο συνδυασμένο με μια πηγή καλής πρωτεΐνης αποτελεί πλέον κανόνα για μια ισορροπημένη διατροφή που δεν απαιτεί κόπο και στερήσεις σε αγαπημένες τροφές, αλλά έξυπνες επιλογές που περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.