Όλα όσα πρέπει να προσέχετε, όταν τρώτε σε εστιατόρια
Δείξτε προσοχή
Η Julia Besz ανέβασε ένα βίντεο στο Tik Tok, και εξηγεί - με τις συμβουλές που της έδωσε ένας πολύ καλός της φίλος - ιδιοκτήτης εστιατορίου - τα do's και don't's

Διαβάστε: Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων
Ειδικότερα, η Julia Besz ανέβασε ένα βίντεο στο Tik Tok, και εξηγεί - με τις συμβουλές που της έδωσε ένας πολύ καλός της φίλος - ιδιοκτήτης εστιατορίου - τα do's και don't's.
Στη λεζάντα του βίντεο της Julia Besz - το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 375.000 προβολές - εξήγησε λεπτομερώς τις συμβουλές που της έδωσε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου.
Τι πρέπει να προσέξετε σε ένα εστιατόριο
Είτε δειπνείτε σε ένα εστιατόριο αλυσίδας είτε σε ένα υπερπολυτελές εστιατόριο, οι σάλτσες χρειάζονται προσοχή. Κι αυτό γιατί η σάλτσα μπορεί να κρύψει αν το γεύμα είναι χθεσινό και αν αυτό συμβεί - δηλαδή αν παραγγείλετε χθεσινό πιάτο - θα έχετε πληρώσει αδρά και ίσως έρθουν οι πρώτοι στομαχόπονοι.Αν παραγγείλετε ψάρια σε ένα εστιατόριο θαλασσινών που δεν είναι κοντά στη θάλασσα δεν θα είναι φρέσκα. «Αν δεν γνωρίζετε ότι έχουν καθημερινές παραδόσεις και πεντακάθαρο χώρο αποθήκευσης, τζογάρετε με το έντερό σας ... αλλά ο λάθος χειρισμός μετατρέπει μια φανταχτερή πιατέλα θαλασσινών σε μια ωρολογιακή βόμβα φαγητού», αναφέρει στη λεζάντα του βίντεο.
Ακόμα, σύμφωνα με την Julia Besz, πρέπει να προσέχουμε πολύ, όταν πηγαίνουμε να φάμε σε μπουφέ, γιατί τα πιάτα με κοτόπουλο σε μπουφέ ή σε μπουφέ στυλ all-you-can-eat είναι εξίσου επικίνδυνα, αφού δεν ελέγχονται τα πάντα.
Τώρα, όταν πρόκειται για ποτά - αυτή η είδηση μπορεί να ραγίσει τις καρδιές ορισμένων συνδαιτυμόνων. «Εάν η μηχανή πάγου δεν καθαρίζεται σωστά – και σε πολυσύχναστα σημεία, είναι εξίσου πρόβλημα», αποκάλυψε ο φίλος της.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν τι θα παραγγείλουν σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα», δήλωσε ο Fred Harrington, Διευθύνων Σύμβουλος της Proxy Coupons.
«Οι εστιάτορες το γνωρίζουν αυτό – και έχουν σχεδιάσει τα μενού τους για να αξιοποιήσουν αυτή τη λήψη αποφάσεων». Εάν ελέγχετε ένα μενού και οι τιμές είναι κρυμμένες ή σε ένα απροσδόκητο σημείο - υπάρχει λόγος για αυτό.
@juliabesz.bloommoneying We were sat over a late-night cuppa after his shift when he said it: “There are a few things you should never order in any restaurant.” Not his, not a chain, not even the posh ones. I laughed, thinking it was some insider joke — but his face didn’t budge. He wasn’t being dramatic, he was being de@d serious. The first on his list? “Specials” that aren’t tied to a clear seasonal ingredient. Sounds harmless, but in the trade, that often means “stuff we need to shift before it goes off.” The sauce masks the age, the garnish distracts you — and by the time you’ve finished, you’ve basically paid top dollar for yesterday’s leftovers. Then there’s shellfish in places nowhere near the coast. Unless you know they’ve got daily deliveries and spotless storage, you’re gambling with your gut. “Most punters don’t realise,” he said, “but the wrong handling turns a fancy seafood platter into a food poisoпing time bomb.” He also warned me about ice in drinks at certain bars. “If the ice machine isn’t cleaned properly — and in busy spots, it often isn’t — you’re basically sipping on a chilled petri dish.” Suddenly, that summer cocktail didn’t feel so Instagrammable. And the shocker? Chicken dishes in buffets or all-you-can-eats. It’s the perfect breeding ground for bacteria if temps aren’t bang-on, and trust me — in high-volume places, they’re not checking every tray like they should. “You won’t see it,” he said, “but you’ll feel it 12 hours later.” Here’s the quick takeaway for peace of mind: next time you eat out, ask yourself one question — how quickly is this moving off the kitchen pass? If the answer’s “not very,” leave it on the menu. You’ll save yourself a fortune in wasted meals… and maybe a night hugging the loo.
♬ original sound - juliabesz.bloommoneying