Παγίδα μπορεί να είναι η επαναχρησιμοποίηση τάπερ, μπουκαλιών με νερό ή βάζων που περιείχαν μαρμελάδα. Είναι σχετικά γνωστό ότι η επαναχρησιμοποίηση πλαστικού μπουκαλιού νερού είναι επικίνδυνη, καθώς απελευθερώνονται από το πλαστικό τύπου PET, με το οποίο φτιάχνονται τα περισσότερα, χημικές ουσίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να θερμαίνονται ή να επαναχρησιμοποιούνται, τουλάχιστον πολλές φορές. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο PET είναι από τους πιο ανθεκτικούς τύπους πλαστικού, ωστόσο κάποια στιγμή κι αυτός καταστρέφεται. 

Διαβάστε: Πλαστικά μπουκάλια: Η νέα αλλαγή μετά το μη αφαιρούμενο καπάκι - Ο "πόλεμος" κατά των μικροπλαστικών

Σε ό,τι αφορά τα βάζα για μαρμελάδες, ειδικά τα γυάλινα, το πρόβλημα έγκειται στο καπάκι. Μπορεί να είναι είτε πολυκαιρισμένα είτε κακής ποιότητας. Επιπλέον, είναι γενικώς κακή ιδέα το να αποθηκεύονται θερμά υλικά σε βάζο, καθώς επίσης υπάρχει η πιθανότητα αποδέσμευσης χημικών ουσιών τόσο από το καπάκι όσο και από το υλικό του βάζου. Ίδιος επιπλέον, είναι ο κίνδυνος και για αποθήκευση τροφίμων σε τάπερ παγωτού. Ούτε το πλαστικό με το οποίο φτιάχτηκαν μοιάζει να αντέχει τη θερμότητα ή τα λιπαρά, κάτι που επίσης απελευθερώνει χημικές ουσίες.