Πως το προτιμούν οι άνδρες και τι θεωρούν πιο... σέξι και ελκυστικό; Οι επιστήμονες έρχονται να ανατρέψουν αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και να δώσουν... άλλη διάσταση στο θέμα!  

Οι άνδρες, λοιπόν, σύμφωνα με έρευνες, γοητεύονται περισσότερο από ένα στητό στήθος. Το μεγάλο στήθος (που μπορεί να είναι χαλαρό) είναι πια.. πασέ!   Λοιπόν... έχετε μεγάλο στήθος και θέλετε να το... μειώσετε; Μην αγχώνεστε! Δείτε παρακάτω πως θα αποκτήσετε το στήθος που ονειρεύεστε εσείς και οι άντρες... χωρίς κόπο, απλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:   Γίνεται μείωση του μεγέθους και ταυτόχρονη ανόρθωση του μαστού. Οι τομές σχηματίζουν ένα ανάποδο Τ.  

Τι είδους αναισθησία χορηγείται; Γενική αναισθησία

  Πόσος χρόνος νοσηλείας χρειάζεται; Μία ημέρα  

Υπάρχουν μετεγχειρητικοί επίδεσμοι; Όχι. Υπάρχουν αδιάβροχα επιθέματα κατά μήκος των τομών τα οποία αφαιρούνται σε μια εβδομάδα και η ασθενής φορά αμέσως μετά το χειρουργείο ένα αθλητικό σουτιέν.

  Υπάρχουν παροχετεύσεις; Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ παροχετεύσεις.  

Ποια είναι η μετεγχειρητική αγωγή; Χορηγούνται αντιβιοτικά από το στόμα για μια εβδομάδα και ελαφρά παυσίπονα για δύο 24ωρα.   Υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος; Έντονος πόνος δεν υπάρχει, παρά μόνο ελαφρύ κάψιμο το πρώτο 24ωρο που υποχωρεί με παυσίπονα. Οι περισσότερες ασθενείς σταματούν τα παυσίπονα μετά το πρώτο 24ωρο.  

Πότε επιτρέπεται η γυμναστική; Μετά από 1,5 μήνα επιτρέπεται αεροβική γυμναστική (jogging). Συνιστάται η αποφυγή ανύψωσης βάρους και η υπερέκταση των χεριών τις πρώτες εβδομάδες ενώ επιτρέπεται ελεύθερα το περπάτημα. Οδήγηση μετά από μια εβδομάδα.   Επιστροφή στην εργασία Συνήθως μετά από 2 ημέρες . Σε χειρωνακτική εργασία μετά από 10 ημέρες.  

Πότε αφαιρούνται τα ράμματα; Τα ράμματα είναι όλα απορροφήσιμα. Κάποιες φορές τα περιθηλαία ράμματα αφαιρούνται στις 2 εβδομάδες.  

Χρειάζεται μετάγγιση αίματος; Δεν έχει χρειαστεί ποτέ στους ασθενείς μας.  

Πότε φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα; Χρειάζονται περίπου 3 – 6 μήνες για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Οι ουλές είναι αρχικά κόκκινες και σκληρές και βελτιώνονται προοδευτικά έως και ένα χρόνο, αλλά δεν εξαφανίζονται.

  Επηρεάζεται ο θηλασμός; Με τη τεχνική που χρησιμοποιούμε η ασθενής μπορεί να θηλάσει κανονικά.  

Τι επιπλοκές υπάρχουν; 1. Αιμάτωμα. Εάν η συλλογή είναι μεγάλη μπορεί να χρειαστεί παροχέτευση στο χειρουργείο (0% στους ασθενείς μας). 2. Αναισθησία της θηλής, οφείλεται σε τραυματισμό του νεύρου που «νευρώνει» την θηλή, με την τεχνική μας ακόμα και στις γιγαντομαστίες όπου αφαιρούμε πάνω από 2 κιλά μαστό δεν είχαμε ποτέ αναισθητοποίηση της θηλής. 3. Νέκρωση της θηλής (0% στους ασθενείς μας). 4. Διάσπαση του τραύματος. Κατά τις πρώτες 2-3 εβδομάδες μπορεί να υπάρξει μια μικρή διάνοιξη τραύματος στο σημείο που ενώνονται οι τομές (η κάθετη και η οριζόντια) η οποία κλείνει σε 1-2 εβδομάδες μόνη  

Ευχαριστούμε το  Δρ Αλεξάνδρου, διευθυντής του μοναδικού στην Ελλάδα Κρανιοπροσωπικού Κέντρου, το οποίο είναι ένα από τα μόλις 9 αναγνωρισμένα στην Ευρώπη.   Από αυτήν τη θέση συνεχίζει τις δραστηριότητες του στον τομέα της κρανιοπροσωπικής αλλά και της αισθητικής χειρουργικής, ως Πλαστικός Χειρουργός και Γναθοχειρούργος.   www.kostasalexandrou.gr