Μπορεί να μοιάζει με παιχνίδι αλλά δεν είναι καθώς πρόκειται για μια πλήρως λειτουργική φωτογραφική μηχανή που έφτιαξε ένας φωτογράφος από το Χονγκ Κονγκ με LEGO, η οποία μπορεί να τυπώσει στη στιγμή τις φωτογραφίες με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Η κάμερα χρησιμοποιεί δύο φακούς από ένα vintage ιαπωνικό μοντέλο της εταιρείας Yashica και έναν τροποποιημένο μηχανισμό από μια μίνι κάμερα Fuji για να βγαίνουν οι φωτογραφίες. «Είναι μαγικό να βλέπεις μια φωτογραφία να βγαίνει από τη Lego κάμερα» λέει στο designboom.com ο φωτογράφος.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα designboom.com, ο «εφευρέτης» αναφέρει: «Είναι μια απίστευτη και μαγική στιγμή να βλέπεις μια φωτογραφία από instamatic να βγαίνει από τη LEGO κάμερα, για να μην αναφέρουμε την προσμονή να βλέπεις τη φωτογραφία να βγαίνει αργά αργά».

Η ιδέα να κατασκευάσει αυτό το μηχάνημα ήρθε στον Instax Magic τη μέρα που είδε έναν γείτονά του να πετάει κάποια κουτιά LEGO. «’Αρχισα να σκέφτομαι την πιθανότητα να τροποποιήσω με LEGO μια κάμερα.

Εντύπωσή μου είναι ότι πάντα υπάρχει κάποιος δημιουργικός τρόπος να χρησιμοποιείς τα LEGO. Λίγες βδομάδες μετά, παρήγγειλα πολλά LEGO, και μου πήρε ένα ξενύχτι πειραματισμού για να καταλήξω στον βασικό σκελετό», αφηγήθηκε.

Η κατασκευή του blogger Instax Magic μοιάζει με μεγάλο τούβλινο κουτί (από τουβλάκια LEGO).