Σήμερα, φαίνεται ότι δεν αρκεί για ένα εστιατόριο να προσφέρει ένα κομμάτι γλυκό ως επιδόρπιο στους πελάτες του, στο τέλος του φαγητού. Χάρη στους δημιουργικούς και καινοτόμους σεφ ζαχαροπλαστικής, πλέον οι γλυκές απολαύσεις ξεπερνούν τις συμβατικές προσφορές και είναι εντυπωσιακές και βέβαια νόστιμες.

Το La Floraison στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας προσφέρει στους πελάτες του ένα ασυνήθστι επιδόρπιο: Ένα ζελέ με λουλούδι κερασιάς που ανθίζει στο πιάτο για να το καταναλώσουν. Ένα λουλούδι Sakura κλείνεται μέσα στο ζελέ και μεγαθύνετε για να το παρατηρήσετε λίγο πριν το απολαύσετε. Πώς παρασκευάζεται αυτό το ασυνήθιστο 3D ζελέ;

Αρχικά οι σεφ χρησιμοποιούν άγαρ-άγαρ για να παράγουν τη ζελατινώδη του σύσταση, ενώ τα λουλούδια δημιουργούνται από ένα μείγμα κρέμας καρύδας και γάλακτος. Χρειάζονται μόλις εννέα λεπτά για να σχεδιαστούν τα πέταλα -συνήθως σε μπλε, κόκκινη ή κίτρινη απόχρωση- και είναι έτοιμο.