Η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) συνδιοργανώνει μαζί με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ESICM) διεθνή συνάντηση με θέμα «Αιμοδυναμική Παρακολούθηση στον Βαρέως Πάσχοντα», με τη συμμετοχή τόσο διακεκριμένων Ελλήνων όσο και διεθνούς κύρους επιστημόνων από το χώρο της Εντατικής Θεραπείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο “Royal Olympic” από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2017 Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  χτυπά σήμερα η καρδιά κάθε σύγχρονου νοσοκομείου, κι όπως η καρδιά δουλεύει χωρίς να φαίνεται αλλά κρατά στη ζωή όλο μας το σώμα, έτσι και η Μονάδα Εντατικής δίνει πραγματικά ζωή σε όλους εκείνους τους ασθενείς που απειλούνται από την βαριά ασθένεια. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας επιτυγχάνει αυτόν τον σκοπό της αφενός με το εξειδικευμένο προσωπικό της και αφετέρου με τη χρήση πλήθους ηλεκτρονικών μηχανημάτων και συσκευών που παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος, όπως τη καρδιά, τους πνεύμονες, τους νεφρούς, τον εγκέφαλο κτλ δίνοντας την δυνατότητα ταχείας επέμβασης στους ιατρούς της.

Η διεθνής συνάντηση περιλαμβάνει θέματα σύγχρονης ιατρικής πρακτικής και πρακτικά σεμινάρια που ενδιαφέρουν τους ιατρούς και επιστήμονες υγείας όλων των ειδικοτήτων. Τα θέματα που θα παρουσιαστούν αποτελούν στο σύνολό τους μια βασική ανασκόπηση όλων των γνώσεων των σχετικών με την Αιμοδυναμική Υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας και στα Τμήματα Επειγόντων. Πρόκειται για τεχνικές που στην σύγχρονη διαστημική εποχή μας, γίνονται ολοένα και λιγότερο επεμβατικές, μη-αιματηρές, ταχείες και ανώδυνες, δίπλα στο κρεβάτι του ασθενή ενώ τα αποτελέσματά τους παραμένουν το ίδιο και περισσότερο αξιόπιστα. Με την εφαρμογή τους, αλλά και την ορθή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από το εκπαιδευμένο Εντατικολόγο επιτυγχάνεται η σημαντική αύξηση της επιβίωσης και της ποιότητας ζωής των ασθενών στις Εντατικές. Η διεθνής συνάντηση μοριοδοτείται με 12 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από την EACCME/UEMS, τον ευρωπαϊκό φορέα μοριοδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://synthesispco.com/esicmathensregional. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.