Σήμερα πάμε Πειραιά. Σε εκείνη την περιοχή που κάποτε έγινε συνώνυμο της «αμαρτίας» και τα τελευταία χρόνια ξαναγεννιέται και γίνεται trend, στην Τρούμπα και συγκεκριμένα στο «Che Cocina y Barra Sudamericana».

Το «Che» είναι σαν να φύσηξε λατινικός αέρας και να «φύτρωσε» σε ένα διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του '20, στην Καραΐσκου 151, ένα μαγαζί που ξεχωρίζει καθόλα. Η γιγάντια Φρίντα Κάλο (στην hipster εκδοχή της) και οι ζωγραφισμένοι κάκτοι στους τοίχους, τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, έθνικ υφάσματα, ανεμιστήρες οροφής, ρετρό έπιπλα και πίνακες vintage, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που μας ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική.

Πήγα βραδάκι και μέχρι να «ρουφήξω» λίγη ατμόσφαιρα , συνειδητοποίησα ότι πράγματι άκουγα σαξόφωνο live και δεν ήταν τηλεμεταφορά σε ταινία εποχής. Ενθουσιασμός! Και το πρώτο κοκτέιλ επιτακτική ανάγκη καθώς λικνίζομαι ασυναίσθητα στους ήχους της μουσικής. Πήρα το ομώνυμο Che (με τεκίλα αρωματισμένη με πιπεριά, Campari αρωματισμένο με καφέ και αφρώδη οίνο).

Η παραγγελία μου ολοκληρώνεται με μικρά πιατάκια. Μια φωνή στο διπλανό τραπέζι –ναι κρυφάκουσα λίγο - (μοιάζει να ξέρει πολλά και να μην χαρίζεται) με ενημέρωσε άθελα της ότι τα υλικά είναι κατευθείαν από την λατινική Αμερική και ότι φτιάχνουν οι ίδιοι μέχρι και τα ψωμάκια για τα μπέργκερ.

Πήρα tacos, μια σαλάτα Tropicana (με μάνγκο, παπάγια και τσιπς από άγρια μπανάνα), μάγουλο Iberico με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο. Μαγεία! Εξίσου εξωτικά και τα επιδόρπια. Πάρτε το Choco fontan με αλατισμένη καραμέλα!

Βαθµολογία: 4/5

 

*Από το «Ρουα Ματ», στο ένθετο «Πολιτισμός» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 7/10/2017