Τα νέα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας έρχονται να ταρακουνήσουν τον ανεπτυγμένο κόσμο και να θέσουν το πρόβλημα της πείνας σε νεά βάση.

1,3 δισ. τόνοι φαγητού, το 1/3 δηλαδή της ποσότητας που παράγεται κάθε χρόνο, πετιέται στις χωματερές.

Ενώ οι ανάγκες για τις διατροφικές ανάγκες του κόσμου αυξάνονται, παράλληλα αυξάνεται και το φαγητό που πηγαίνει στα σκουπίδια. Πώς συμβαίνει αυτό το ανορθόδοξο εξηγείται από τη θεωρία ότι πο πλούσιοι αγοράζουν περισσότερα από όσα χρειάζονται, εκτοξεύοντας τις τιμές των τροφίμων στα ύψη, και οι φτωχότεροι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Το εγκληματικό της υπόθεσης είναι ότι το 20% που πετιέται βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, και θα μπορούσε να δοθεί σε κόσμο που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Πολλές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία και ακολούθως τον Καναδά, ζητούν από τα μαγαζιά να προσφέρουν σε άστεγους το φαγητό που είναι έτοιμο να χαλάσει, και τα επιβραβεύουν με φοροαπαλλαγές. Ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει όλος ο πλανήτης.