Ένα πειραματικό «εργαλείο» ενημέρωσης ξεκίνησε η Google που, αν κριθεί επιτυχημένο, μπορεί να φέρει την «επανάσταση» στη διαδικτυακή ενημέρωση. Η εταιρεία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Bulletin» το οποίο επιτρέπει στον οποιονδήποτε να ανεβάσει πάνω στην εφαρμογή νέα από την περιοχή του, όπως διάφορα ιβέντ, ρεπορτάζ από γεγονότα που είναι σε εξέλιξη, δρόμους που κλείνουν ή αθλητικές διοργανώσεις.

Το πειραματικό αυτό πρόγραμμα είναι σε λειτουργία αυτές τις ημέρες στο Όκλαντ της Καλιφόρνια και στο Νάσβιλ, όπου ο κόσμος έχει εύκολη πρόσβαση και αν βρίσκεται επιτόπου σε κάποιο γεγονός μπορεί να τραβάει μια φωτογραφία με το κινητό του και να δημοσιεύει ένα ρεπορτάζ από το τι διαδραματίζεται στο σημείο.

Σύμφωνα με την Google, το πρόγραμμα δεν είναι «βαρύ» για τα τάμπλετ και θα περιέχει ιστορίες, βίντεο και φωτογραφίες που θα μπορεί να τραβά ο καθένας, για να τις δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργεί ή να ανεβάσει τα νέα σε ένα μπλογκ.

«Αν νιώθεις άνετα να τραβάς φωτογραφίες ή να στέλνεις μηνύματα, μπορείς να δημιουργήσεις μια ιστορία στο Bulletin», αναφέρει η Google.

Η εφαρμογή αναμένεται να βοηθήσει πολύ στα τοπικά νέα όπου η ενημέρωση δεν είναι και τόσο γρήγορη, ενώ θα μπορεί ο κόσμος που βρίσκεται μπροστά σε ένα γεγονός να τραβάει ζωντανά με την κάμερα του κινητού του και να δημοσιεύει το υλικό στην εφαρμογή.

Έτσι, αντί να ανεβάζουν απλά ένα tweet, θα μπορούν να δίνουν άμεσα εικόνα στον κόσμο για το τι συμβαίνει στη περιοχή που βρίσκονται (ατυχήματα, φωτιά, καταδίωξη, καταστροφές) ώστε να αποφεύγουν το σημείο, ενώ θα μπορούν να «προμοτάρουν» μια εκδήλωση της περιοχής που μένουν.

Με το Bulletin η Google προσπαθεί να μπει δυνατά στις τοπικές κοινωνίες και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα του πειραματικού σταδίου της εφαρμογής.