Ο νεοϋορκέζος καλλιτέχνης Άλαν Ρούμπιν (Allan Roubin) δεν είχε χώρο στο στούντιό του. Έπρεπε να βρει λύση. Και τη βρήκε. Άρχισε να φτιάχνει γλυπτά αυτοπροσωπογραφιών γνωστών καλλιτεχνών, κάθε ένα ζωγραφισμένο στο ύφος του εκάστοτε καλλιτέχνη: έναν μετα-ιμπρεσιονιστή Βαν Γκογκ, παραδείγματος χάρη. Το υλικό του; Κονσερβοκούτια.

«Στην αρχή έκανα γλυπτά πορτραίτα των γατιών μου, του εαυτού μου και του συντρόφου μου» δήλωσε. Το 2016, φιλοτέχνησε το πρώτο γλυπτό πορτραίτο ενός μαιτρ της τέχνης (ήταν του Πάμπλο Πικάσο). Έτσι ξεκίνησε τη σειρά έργων του CANON, που συνεχίζει έως σήμερα.

Δηλώνει ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες που του προσφέρει το υλικό με το οποίο δουλεύει. «Τα κουτιά κονσέρβας ντομάτας έχουν ήδη το σχήμα κεφαλιών. Τα κουτιά μπισκότων πολλές φορές δίνουν καλούς κορμούς. Οι κονσέρβες φασολιών είναι κατάλληλες για βραχίονες και λαιμούς. Οι κονσέρβες σαρδελών μπορούν να δώσουν υπέροχα χέρια» εξηγεί.

Τα 48 από τα 56 γλυπτά πορτραίτα στη σειρά CANON - η οποία εκτίθεται στην Dellaware Valley Arts Alliance, στη Νέα Υόρκη, έως τις 5 Μαΐου - είναι πορτραίτα καλλιτεχνών και, από αυτά, τα 20 είναι πορτραίτα γυναικών καλλιτεχνών.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ