ΣΥΝΤΑΓΗ

1 κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας σε παστίλιες

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο καριτέ ή βούτυρο του κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Αυτά είναι τα βασικά και φυσικά συστατικά για την συνταγή καθαρού και απαλού κραγιόν που παράλληλα είναι πολύ ενυδατικό και προστατευτικό...Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και χρώμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε το κερί μέλισσας μαζί με το βούτυρο καριτέ ή το βούτυρο κακάο και λάδι καρύδας σε ένα γυάλινο δοχείο χωρίς καπάκι σε μια μικρή κατσαρόλα να σιγοβράσει (όχι με βραστό) νερό. Πρέπει να λιώσει γρήγορα επειδή χρειάζεστε μικρή ποσότητα από το συστατικό.

Όταν λιώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέστε τυχόν προαιρετικά συστατικά όπως το χρώμα ή άρωμα. Για να πάρει το προϊόν μία καφέ απόχρωση (που είναι και στη μόδα), θα χρησιμοποιήσουμε , ¼ από το κουταλάκι του γλυκού (ή περισσότερο για το χρώμα), οργανικό κακάο, μια μικρή πρέζα κανέλα ή κουρκουμά και αν θέλετε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας για ωραία μυρωδιά.

Όταν όλα τα συστατικά θα ανακατευτούν καλά, έχοντας όμως ακόμα υγρή μορφή, χρησιμοποιήστε ένα σταγονόμετρο για να χύσετε μέσα σε ένα άδειο κραγιόν. Συμπληρώστε ακριβώς κάτω από την κορυφή, καθώς θα επεκτείνει ελαφρώς καθώς δροσίζει. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος (κάτω από 80 βαθμούς). Απολαύστε το νέο σας υπέροχο ολόδικο σας κραγιόν.