Πες όχι στο συνηθισμένο κομοδίνο

Σίγουρα θα επενδύσεις αρκετά λεφτά για το κρεβάτι σου, την ντουλάπα και τα μεγάλα έπιπλα του υπνοδωματίου σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις το ίδιο και για το κομοδίνο σου! Υπάρχουν οικονομικές και εναλλακτικές λύσεις που μπορούν επάξια να πάρουν την θέση του. Μπορείς να βρεις λύσεις στην ανακύκλωση και να τους δώσεις ξανά ζωή, όπως παλιά καφάσια, τελάρα, βαρέλια και κουτιά. Ακόμη και μία στοίβα από βιβλία στο πάτωμα θα στηρίξουν το φωτιστικό, το τηλέφωνο και τα προσωπικά σου αντικείμενα. Η urban αισθητική μπορεί να συνδυαστεί με την φοβερή τεχνοτροπία τοίχου που χρησιμοποιεί γυμνούς τοίχους και τούβλα. Οικονομικό και τολμηρό.

Ο καναπές-στρώμα

Θέλεις έναν χειροποίητο καναπέ για τον οποίο θα καυχιέσαι ότι είναι η δική σου υπέροχη δημιουργία; Είναι πανεύκολο και συνάμα φθηνό. Πάρε μερικές ξύλινες παλέτες που δεν χρησιμοποιούνται, φρέσκαρε τες λίγο με μπογιά και τρίψιμο και στερέωσε τες στον χώρο του σαλονιού. Επάνω τοποθέτησε ένα μαλακό στρώμα στις ίδιες διαστάσεις και στο ύφασμα που θέλεις. Για πλάτη χρησιμοποίησε μπόλικα μαξιλάρια με διαφορετικά μοτίβα και μεγέθη. Τέλος, βάλε την έξτρα πινελιά στον τοίχο σου για ακόμη πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Στόλισε τον με τους αγαπημένους σου ήρωες από κόμικ, διάφορες αφίσες ή καδράκια με φωτογραφίες. Η ευχαρίστηση θα είναι όλη δική σου! Δες, επίσης, το άρθρο που σου έχουμε ετοιμάσει με κατασκευές με παλέτες.

Πάρε το ποδήλατο από την βεράντα

Σίγουρα ως φοιτητής το μεταφορικό σου μέσο είναι το αγαπημένο σου ποδήλατο για να πηγαίνεις στη σχολή ή στις βόλτες σου. Μην το περιορίζεις στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου δεν είναι ασφαλές και εμποδίζει αλλά ούτε και στην βεράντα σου όπου θες το χώρο σου για να απολαμβάνεις στιγμές με τους φίλους σου. Βρες μία γωνιά στο σπίτι σου όπου μπορείς να το εντάξεις και να αποκτήσει μία ξεχωριστή θέση στη διακόσμηση του δωματίου. Άφησε το στο χολ, κάτω από τα ράφια του σαλονιού, δίπλα από την είσοδο. Ακόμη και κρεμασμένο στον τοίχο δείχνει εντυπωσιακό.

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Άσε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σου όλο τον χρόνο για να κοσμούν το σπίτι σου. Κρέμασε τα σε όλη την επιφάνεια του τοίχου σου, πάνω από το κρεβάτι σου ή δίπλα από το γραφείο σου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και μεγεθών. Η ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα που τα χαρακτηρίζει θα σου χαρίσει μοναδικές στιγμές. Σκέψου πόσο ταιριάζουν στις χαλαρές στιγμές στο σπίτι σου όταν μαζεύεις τους φίλους σου τα βράδια. Τα φωτάκια σίγουρα αξίζουν μία θέση στη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού.

Ξύλινες κατασκευές

Μία οικονομική και πρακτική λύση που θα δώσει στυλ στον χώρο είναι να δημιουργήσεις κατασκευές από ξύλο. Φτιάξε ραφάκια, κουτιά και αποθηκευτικούς χώρους για να τοποθετήσεις τα διακοσμητικά σου, τα γλαστράκια σου ακόμη και τα κουζινικά σου. Ωραία ιδέα είναι να φτιάξεις μερικά για την είσοδο του σπιτιού και τον διάδρομο όπου μπορείς να οργανώνεις τα προσωπικά σου αντικείμενα. Κρέμασε τα κλειδιά, τα γυαλιά και τα ακουστικά σου αξιοποιώντας έτσι κάθε σημείο του σπιτιού.

Τοίχος ανακοινώσεων

Κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του, χαρακτηρίζεται από οργάνωση και γι΄αυτό χρειάζεται έναν πίνακα ανακοινώσεων και ο ξύλινος τοίχος μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Εκεί, μπορεί να κρεμάει διάφορες σημειώσεις, χαρτιά, λογαριασμούς και σημαντικά έγγραφα όπως τους λογαριασμούς. Πέρα από αυτό, η επιφάνεια είναι αρκετή για να κολλήσεις φωτογραφίες και πόστερ καλύπτοντας έτσι έναν άχαρο τοίχο. Αν λοιπόν, θέλεις να οργανωθείς περισσότερο και να βάζεις πλάνο στην καθημερινότητά σου, ο ξύλινος τοίχος είναι καταπληκτική ιδέα για σένα.

Το κρεβάτι από παλέτα

Μία ακόμη οικονομική επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει και θα σου δώσει την ευχαρίστηση της προσωπικής δημιουργίας είναι το κρεβάτι από παλέτες. Ανέλαβε τον ρόλο του μάστορα και φτιάξε την δική σου βάση κρεβατιού στα χρώματα του ξύλου που επιθυμείς. Ένα μαλακό στρώμα θα ολοκληρώσει την δημιουργία σου. Αν έχεις όρεξη για περισσότερα μαστορέματα μπορείς να το ενώσεις με μία ξύλινη βιβλιοθήκη από καφάσια. Απέκτησε ένα έργο τέχνης στο υπνοδωμάτιό σου που θα σε γλιτώσει από πολυέξοδες επιλογές.

Μαυροπίνακας 

Αποτελεί μία καινοτόμα επιλογή που έχει αγαπηθεί από ένα ευρύ κοινό. Μπορείς είτε να τοποθετήσεις έναν πίνακα κιμωλίας στον τοίχο σου είτε να μετατρέψεις όλο τον τοίχο σε μαυροπίνακα! Πολλά σημεία του σπιτιού σου μπορούν να τον υποδεχτούν. Η κουζίνα σου όπου θα σημειώνεις συνταγές και υπενθυμίσεις, το γραφείο σου που μπορείς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο, ακόμη και το σαλόνι όπου μπορείς να δημιουργήσεις. Γράψε διάφορες ατάκες, στιχάκια, αποφθέγματα και ζωγράφισε με τους φίλους σου.

πηγή:blog.douleutaras.gr