Μια πυρά αιφνιδίασε τους καλεσμένους στην επίδειξη της γυναικείας κολεξιόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2019 του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας Ρικ Όουενς (Rick Owens), κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Ονόμασε το show «Βαβέλ», και το παρουσίασε στις 27 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Palais de Tokyo, ενός αρτ ντεκό κτιρίου - και πολιτιστικού κέντρου - στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Επέδειξε την κολεξιόν σε ένα άδειο σιντριβάνι, μέσα στο οποίο είχε εγκαταστήσει μια μεταλλική πυραμίδα, γύρω από την οποία κινούντο τα μοντέλα. Ξαφνικά, η κατασκευή τυλίχτηκε στις φλόγες!

Ο Ρικ Όουενς ίδρυσε τον οίκο μόδας του το 1994, και έκανε την πρώτη επίδειξη δημιουργιών του το 2002. Πέραν μιας μακρόχρονης συνεργασίας με την Adidas, έχει συνεργαστεί και με την Birkenstock.

Πηγές έμπνευσής του για την πυραμίδα στο «Βαβέλ» ήταν ο «Πύργος της Βαβέλ» που γνωρίζουμε από τη Βίβλο και ένα μοντέλο για πύργο που έφτιαξε ο Ρώσος κονστρουκτιβιστής Βλαντίμιρ Τάτλιν το 1919. Στις σημειώσεις του για το show διαβάζουμε ότι όλα είναι σύμβολα «ελπίδας, τρόμου, γαλήνης, μηδενισμού». Στοιχεία καταστροφής και κατεδάφισης ήταν διάσπαρτα στην κολεξιόν, συμπεριλαμβανομένων μαυρισμένων σημαιών των ΗΠΑ και παραμορφωμένων σορτς από ντένιμ.