Η Φιλαρμονική του Λος Άντζελες γιορτάζει του χρόνου τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Το Walt Disney Concert Hall, που είναι το «σπίτι» της τη χειμερινή περίοδο, ξεκίνησε από φέτος τους εορτασμούς: εικόνες που δημιούργησε ο Τούρκος καλλιτέχνης μέσων Ρεφίκ Αναντόλ (Refik Anadol) προβάλλονται κάθε βράδυ στις «θρυμματισμένες» επιφάνειες του κτιρίου που οραματίστηκε και υλοποίησε ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι (γνωστός μεταξύ άλλων για το θαυμαστό αρχιτεκτόνημα Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο).

Όταν σουρουπώνει, κάθε μισή ώρα από τις 7 και μισή έως τις 11 και μισή, εναλλάσσονται οι προβολές που συνέλαβε ο κάτοικος του Λος Άντζελες καλλιτέχνης, και στις οποίες χρησιμοποιεί κείμενο, φωτογραφίες και μοτίβα που δημιουργεί τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και υλικό από το ψηφιακό αρχείο της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες.

«Για να κάνει το Walt Disney Concert Hall να «ονειρευτεί», ο Αναντόλ χρησιμοποίησε έναν «ψηφιοποιημένον» νου για να μιμηθεί το πώς ονειρεύονται οι άνθρωποι, επεξεργαζόμενος μνήμες ώστε να σχηματίσει έναν καινούργιο συνδυασμό εικόνων και ιδεών. Αυτό το “ σύμπαν δεδομένων” είναι το υλικό του Αναντόλ και η νοημοσύνη της μηχανής είναι ο καλλιτεχνικός συνεργάτης του» ανέφερε, στην ανακοίνωσή του, ο οργανισμός του μεγάρου. Το show συνοδεύει ένα σάουντρακ που δημιούργησαν οι σχεδιαστές ήχου Παράγκ Κ. Μιτάλ, Ρόμπερτ Τόμας και Κερίμ Καράογλου από τις ηχογραφήσεις αρχείου της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες.