Η αποτρίχωση με laser αποτελεί την δημοφιλέστερη μέθοδο απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυϊας. Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να απαλλαγούν ή να αραιώσουν την τριχοφυϊα σε διάφορες περιοχές του προσώπου ή του σώματος.

Βρεθήκαμε στο κέντρο πλαστικής χειρουργικής Kallisti Medical και μιλήσαμε με τον ιδρυτή, πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη για την αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη και πιο συγκεκριμένα για την τεχνική που εφαρμόζεται στο κέντρο.

Όπως μας είπε, η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι μια μη επεμβατική μέθοδος με πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα, που στοχεύει στο τριχοθυλάκιο και δεν επηρεάζει τον γύρο ιστό. Εφαρμόζεται πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό και είναι ιδανική για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος. Πρόκειται για την καλύτερη μέθοδο αποτρίχωσης διότι δίνει μόνιμα αποτελέσματα και δεν απαιτεί συνεχείς επαναλήψεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη στο Kallisti Medical:

  • Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος που δεν προκαλεί δερματικές βλάβες και δίνει οριστικά αποτελέσματα σε λιγότερες συνεδρίες.
  • Η σάρωση είναι πολύ πυκνή, χωρίς ενδιάμεσα κενά.
  • Χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης παραμέτρων (παλμοί, spot size, ταχύτητα) επιτρέπει την καταστροφή περισσότερων θυλάκων σε κάθε συνεδρία.
  • Επειδή διαθέτει λειτουργία burst mode διευκολύνει την αποτρίχωση ακόμη και σε σκούρα ή μαυρισμένα δέρματα σε όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι το σύστημα ψύξης του, που κάνει την διαδικασία καλά ανεκτή ακόμη και για πολύ ευαίσθητους ασθενείς.
  • Η αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη είναι εγκεκριμένη από τον FDA και δεν προκαλεί παρενέργειες.

Όσο για τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται, να σημειώσουμε πως συνήθως έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σε 4 μόνο συνεδρίες σε μεσοδιάστημα 30-45 ημερών η μία από την άλλη. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία η ελάττωση της τριχοφυϊας είναι αισθητή, η υφή της τρίχας αλλάζει και η επιδερμίδα γίνεται πιο υγιής. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου θεραπειών εάν χρειαστεί γίνονται κάποιες συνεδρίες συντήρησης με πολύ μικρή συχνότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr