1. Σολομός: Το ψάρι αυτό περιέχει όχι μόνο συστατικά που βοηθούν τα μαλλιά, όπως η βιταμίνη D και οι πρωτεΐνες, αλλά και Ω-3 λιπαρά που επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών διατηρώντας το δέρμα της κεφαλής υγιές.

2. Κίτρινες πιπεριές: Οι κίτρινες πιπεριές περιέχουν περίπου 5,5 φορές περισσότερη βιταμίνη C απ’ ότι τα πορτοκάλια. Αυτά είναι πολύ καλά νέα καθώς η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που αποτρέπει το σπάσιμο και δυναμώνει την τρίχα και τα θυλάκιά της.

3. Στρείδια: Η έλλειψη ψευδαργύρου από τον οργανισμό συμβάλει στην απώλεια μαλλιών και στην κακή κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής. Μια πολύ καλή επιλογή για τη διατροφή μας είναι τα στρείδια που είναι πολύ πλούσια σε ψευδάργυρο.

4. Αυγά: Τα αυγά είναι άριστη πηγή Ω-3 λιπαρών και εκτός αυτού περιέχουν βιοτίνη η οποία χρησιμοποιείται σε συμπληρώματα διατροφής. Να έχετε υπόψιν ότι ο κρόκος του αυγού είναι αυτός που θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να μακρύνουν και όχι το ασπράδι. Αποφύγετε όμως να τρώτε πάρα πολλά αυγά γιατί μπορεί να μπλοκάρει η απορρόφηση της βιοτίνης από τον οργανισμό και να παρουσιάσετε έλλειψη αυτών των συστατικών.

5. Ηλιόσποροι: Μόνο λίγοι ηλιόσποροι καθημερινά μπορούν να σας εφοδιάσουν με πληθώρα βιταμίνης Ε, η οποία θα ενισχύσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και θα προωθήσει την επιτάχυνση της ανάπτυξης των μαλλιών.

6. Γλυκοπατάτες: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες β-καροτίνης, τον πρόδρομο της βιταμίνης Α που όχι μόνο προωθεί ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής αλλά και την ανάπτυξη των μαλλιών. Προσοχή όμως, μην υπερβάλλετε καθημερινά με την ποσότητα τροφών που περιέχουν μεγάλες δόσεις βιταμίνης Α από ρετινόλη καθώς μπορεί να γίνει τοξική.

7. Αβοκάντο: Εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης σημαντικών λιπαρών οξέων που βρίσκονται φυσικά στα κύτταρα του δέρματος, τα αβοκάντο είναι ένα πολύ παλιό μυστικό ομορφιάς. Όταν εφαρμόζονται τοπικά στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, έχουν την πρόσθετη ικανότητα να διεγείρουν το κολλαγόνο και την παραγωγή ελαστίνης. Ανακατέψτε λίγο αβοκάντο με κρέμα γάλακτος, η οποία περιέχει γαλακτικό οξύ που βοηθά την απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, και εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

8. Αμύγδαλα: Αυτοί οι ξηροί καρποί θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και τις τρίχες να γίνουν πιο χοντρές εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιοτίνη.

πηγή:tastyday.gr