Πρόκειται για ένα ζωντανό φάρμακο το οποίο παρασκευάζεται ξεχωριστά για κάθε ασθενή.

Συγκεκριμένα τα Τ-λεμφοκύτταρα του ασθενούς αφαιρούνται από το σώμα του και επαναπρογραμματίζονται, μέσω γενετικής τροποποίησης, με στόχο να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τα καρκινικά κύτταρα που εκφράζουν την πρωτεΐνη CD19.

Το βραβείο αυτό είναι μια σημαντική διάκριση που αναγνωρίζει την επιστημονική και ερευνητική καινοτομία.

Η κα. Μαριαλένα Κωνσταντινίδου, υπεύθυνη του ιατρικού τμήματος Ογκολογίας της Novartis Hellas, δήλωσε σχετικά, «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτή τη διάκριση η οποία επιβεβαιώνει το όραμά μας να ανακαλύπτουμε νέες και επαναστατικές θεραπείες που θα καλυτερεύσουν τη ζωή των ασθενών που πάσχουν από επιθετικούς καρκίνους. Προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και με αυτό ως στόχο οδηγούμαστε σε έναν επαναπροσδιορισμό του καρκίνου». 

Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis εξελίσσει την ιατρική πρακτική με στόχο τη βελτίωση και την παράταση της ζωής των ανθρώπων. Ως μια κορυφαία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, χρησιμοποιούμε καινοτόμα επιστημονικά δεδομένα και ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία θεραπειών που κάνουν τη διαφορά σε τομείς όπου υπάρχει μεγάλη ιατρική ανάγκη. Στην προσπάθεια για ανακάλυψη νέων φαρμάκων, κατατασσόμαστε σταθερά μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη στον κόσμο. Τα προϊόντα μας αγγίζουν περισσότερους από 800 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ενώ ανακαλύπτουμε καινοτόμους τρόπους για τη διεύρυνση της πρόσβασης στις τελευταίες θεραπείες μας. Περίπου 130.000 άνθρωποι, περίπου 150 εθνικοτήτων, εργάζονται στη Novartis σε όλον τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται 500 περίπου άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Novartis:

Website:www.novartis.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/NovartisHellas/

LinkedIn page: https://www.linkedin.com/company/novartis-hellas/

YouTube channel: Novartis Hellas