Όλοι προσέχουμε την προσωπική μας υγιεινή αλλά ως γυναίκες πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και στην ευαίσθητη περιοχή μας.

Η ανάγκη για γυναικεία υγιεινή προκύπτει από το γεγονός ότι η περιοχή του κόλπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και έχει τη δική της λεπτή ισορροπία μικροοργανισμών και επιπέδων pH. Ακολουθώντας μια σωστή ρουτίνα γυναικείας υγιεινής, με τα κατάλληλα προϊόντα οι γυναίκες μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών, δυσφορίας και λοιμώξεων όπως λοιμώξεις από ζυμομύκητες, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή βακτηριακή κολπίτιδα.

Απαλός καθαρισμός

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό της οικείας περιοχής, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο κόλπος αυτοκαθαρίζεται και έχει τη φυσική του ισορροπία pH. Αποφύγετε τη χρήση κανονικού σαπουνιού ή σκληρών καθαριστικών, καθώς μπορούν να διαταράξουν αυτή τη λεπτή ισορροπία και να προκαλέσουν ερεθισμό. Επιλέξτε ένα ήπιο γυναικείο πλύσιμο με ισορροπημένο pH ή απλά χρησιμοποιήστε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του καθημερινού σας ντους.

Η FREZYDERM με την πολύχρονη τεχνογνωσία της δημιούργησε τις καταλληλότερες συνθέσεις καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή. To απαλό Καθαριστικό Frezyderm Intim Area Liquid pH4 παρέχει υψηλή καθαριστική δράση με χαμηλό αφρισμό. Ξεπλένεται εύκολα και αφήνει έναν αόρατο προστατευτικό μανδύα. Προστατεύει από κολπίτιδες και μυκητιάσεις και διαθέτει ενυδατικά και μαλακτικά ενεργά που αποκαθιστούν τον φυσικό ενυδατικό παράγοντα της επιδερμίδας με επιλιπαντική δράση.

Αντιφλογιστικά συστατικά – Καταπραΰνουν ερεθισμούς και φλογώσεις.

Εναλλακτικά δοκιμάστε ένα απαλό υγρό καθημερινού καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής χωρίς σαπούνι, που προσφέρει ανακούφιση και προστασία από τυχόν ερεθισμούς ή φλεγμονές σε όλους τους τύπους δέρματος κάθε ηλικίας, όπως αυτό της Intermed Eva Intima Original pH 3.5 Περιέχει λαγομηλιά, αλόη, χαμομήλι, καλεντούλα, πανθενόλη, μολόχα, και πασχαλιά.

Μείνετε ενυδατωμένες και διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Η ενυδάτωση και η υγιεινή διατροφή έχουν άμεσο αντίκτυπο στη γυναικεία υγιεινή. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας και διατηρεί τους κολπικούς ιστούς ενυδατωμένους. Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και προβιοτικά προάγει τη συνολική υγεία του κόλπου υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων.

Αποφύγετε τις κολπικές πλύσεις

Η μόνη φορά που πρέπει να κάνετε κολπική πλύση, είναι εάν το συστήσει ο γιατρός σας. Οι κολπικές πλύσεις δημιουργούν μια τρομερή ανισορροπία των φυσικών βακτηρίων του σώματός και σχεδόν εγγυάται ότι θα καταλήξετε με κάποιο είδος μόλυνσης. Επιλέξετε εάν θέλετε μαντηλάκια καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής για αίσθηση φρεσκάδας.

Φορέστε άνετα και όχι πολύ στενά εσώρουχα ή παντελόνια

Προτιμήστε τα βαμβακερά εσώρουχα γιατί επιτρέπουν στον αερισμό της ευαίσθητης περιοχής, απορροφούν τον ιδρώτα και μπορούν να πλυθούν στους 60 βαθμούς Κελσίου. Τα συνθετικά εσώρουχα δεν επιτρέπουν καλό αερισμό και απορροφούν πολύ λιγότερο ιδρώτα και εκκρίσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η υγρασία στην περιοχή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μυκητών και άλλων βακτηρίων. Επίσης, μην αφήνετε βρεγμένα εσώρουχα ή μαγιό. Ανεξάρτητα από το είδος του εσωρούχου που σας αρέσει, φροντίστε να το αλλάζετε καθημερινά.

Κοιμηθείτε χωρίς ρούχα

Είναι αλήθεια ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να είναι υγιής για την ευαίσθητη περιοχή. Ανεξάρτητα από το τι εσώρουχα φοράτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, το να μην τα φοράτε τη νύχτα μπορεί να βοηθήσει την ευαίσθητη περιοχή σας να αναπνέει καλύτερα. Ωστόσο, τα οφέλη δεν σταματούν εκεί. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορεί να είναι εξαιρετικές για την υγεία σας, επειδή μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Και φυσικά όλα τα προϊόντα καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή μπορείτε να τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε όποια ταιριάζουν σε σας. Στο αγαπημένο marketplace ήδη έχει ξεκινήσει η Black Friday και μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 5 εκατομμύρια προϊόντα σε μαγικές τιμές.

Ο,τι και αν παραγγείλετε θα το παραλάβετε άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.