Το εγκώμιο της Ελλάδας για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού πλέκει ο διάσημος Ισραηλινός στοχαστής και συγγραφέας Γιουβάλ-Νοά Χαράρι. 

Να σημειωθεί ότι ο κ Χαράρι είναι γνωστός για τα έργα του Sapiens και Homo Deus, που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και είναι παγκόσμια μπεστ σέλερ.

Σε συνέντευξή του  στον Τζέιμς Κόρντεν και στην εκπομπή «The Late Late Show with James Corden», που έχει 23,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, o Γιουβάλ Νοά Χαράρι τόνισε ότι η χώρα μας έχει κάνει καταπληκτική δουλειά για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, προσθέτοντας ότι αν είχε να επιλέξει, φερ ειπείν, μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ για το ποια χώρα θα ηγηθεί παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του ιού, σίγουρα θα επέλεγε τη χώρα μας.

Δείτε το βίντεο




Οι αναφορές του Ισραηλινού στοχαστή και συγγραφέα έρχονται ως συνέχεια μιας σειράς θετικών σχολίων από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία καθημερινά πλέκουν το εγκώμιο της χώρας μας για την έγκαιρη λήψη μέτρων που έλαβε προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η χώρα μας, παρά τη δεκαετή οικονομική κρίση που πέρασε, κατάφερε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Δεν ήταν δεδομένη η ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες για τη δημόσια υγεία, αναφέρει το δημοσίευμα και εξηγεί οτι μετά από σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής κρίσης το σύστημα υγείας της Ελλάδας απέχει πολύ από την ανάκαμψη.

Τα κρατικά νοσοκομεία σήκωσαν το βάρος των περικοπών που απαιτήθηκαν ως αντάλλαγμα για βοήθεια από τους δανειστές. Με την άφιξη της πανδημίας στην Ευρώπη, οι αρχές γνώριζαν, 18 μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ότι είχαν μόνο 560 μονάδες εντατικής θεραπείας. γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Διθυραμβικό είναι για τη χώρα μας και το δημοσίευμα της μεγαλύτερης εφημερίδας του Καναδά «The Globe and Mail».

Με εκτενές ρεπορτάζ αναφέρεται στο ελληνικό παράδειγμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κάνοντας λόγο για την άνευ προηγουμένου ταχύτητα με την οποία έδρασε η ελληνική κυβέρνηση μαθαίνοντας από τα λάθη της Ιταλίας και της Ισπανίας και εφαρμόζοντας μερικές εξαιρετικές καινοτομίες.

«Εάν υπήρχε μια χώρα στην Ευρώπη που θα φαινόταν λιγότερο ικανή να αντιμετωπίσει τη νέα πανδημία κορωνοϊού, θα νομίζατε ότι θα ήταν η Ελλάδα. Μια χώρα με έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς, ένα αδύναμο σύστημα υγείας και με περιορισμένους πόρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:

Το εγκώμιο της Ελλάδας πλέκουν ισπανικά Μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, αναφερόμενα στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού από την Ελλάδα σε σύγκριση με αυτά της Ισπανίας.

Η ιστοσελίδα "Libertad Digital" δημοσίευσε άρθρο της Cristina Losada, με τίτλο: "Τo ελληνικό θαύμα στη μάχη κατά του κορονοϊού'.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα