Σε παγκόσμια κλίμακα πραγματοποιείται πλέον η μεγάλη έρευνα του Facebook σε συνεργασία με το αμερικανικό πανεπιστήμιο του Μέριλαντ για την πανδημία του COVID-19 που έχει ως στόχο να συλλέξει δεδομένα απο τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να γίνουν προβλέψεις για την εξάπλωση του ιού αλλά και να δημιουρηθούν διαδραστικοί χάρτες.
«Ο κόσμος έχει αντιμετωπίσει πανδημίες στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά έχουμε μια νέα υπερδύναμη: τη δυνατότητα συλλογής και κοινής χρήσης δεδομένων. Εάν τα χρησιμοποιούμε υπεύθυνα, είμαι αισιόδοξος ότι τα δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο να ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίση υγείας και να ξεκινήσουμε στο δρόμο προς την ανάκαμψη» σημείωσε με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Εάν οι χρήστες του Facebook αναφέρουν συμπτώματα στις χώρες τους με ρυθμούς παρόμοιους με τη συμμετοχή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα δεδομένα θα μπορούσαν να αποδειχθούν ένας αποτελεσματικός χάρτης για όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Ryan Tibshirani, αναπληρωτής καθηγητής στο Carnegie Mellon που ηγείται της συνεργασίας με το Facebook.

Στην έρευνα, οι απαντήσεις της οποίας δεν θα δημοσιοποιηθούν, γίνονται ερωτήσεις αναφορικάσ με την ηλικία και πιθανά συμπτώματα των τελευταίων ημερών. Παράλληλα υπάρχουυν παράμετροι γεωγραφικής φύσεως ενώ ανάμεσα στις ερωτήσεις για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, τις κοινωνικές επαφές αλλά και παράγοντες που αφορούν την ψυχολογία όσων απαντούν στο ερωτηματολόγιο.


thumbnail_IMG_7919
thumbnail_IMG_7921__1_
thumbnail_IMG_7922
thumbnail_IMG_7923
thumbnail_IMG_7924
thumbnail_IMG_7926