Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Ισπανία κατέγραψε έναν μόνο θάνατο εξαιτίας του κοροναϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

  Το σύνολο των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα φτάνουν πλέον τα 27.119. Οι αρχές χρησιμοποιούν μια νέα μεθοδολογία καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία του κοροναϊού.

 Η Ισπανία κατέγραψε μεταξύ 13 Μαρτίου και 22 Μαΐου θνησιμότητα 43.000 επιπλέον θανάτων σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ερευνητικός οργανισμός που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας.

Τα δεδομένα του Ινστιτούτου Υγείας Carlos III - σημείο αναφοράς στη βιοϊατρική έρευνα στην Ισπανία - βασίζονται σε πιστοποιητικά θανάτου που εκδόθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας η πανδημία του κοροναϊού μαινόταν στη χώρα.

 38 θάνατοι από τον κοροναϊό την τελευταία εβδομάδα

38 θάνατοι αναφέρθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ συνολικά 237.906 διαγνωσμένα κρούσματα του κοροναϊού έχουν εντοπιστεί από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου. Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι τα δεδομένα ενδέχεται να κυμανθούν τις επόμενες ημέρες καθώς προσαρμόζονται στη νέα μεθοδολογία.