Πανικό έχει προκαλέσει η μυστηριώδης λοίμωξη που πλήττει την Ινδία, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ξεπερνά τους 500. Μέχρι στιγμής από την ασθένεια, η αιτία γέννησης της οποίας παραμένει άγνωστη, έχει πεθάνει τουλάχιστον ένας άντρας, ηλικίας 45 ετών.


Η προσβολή από τη συγκεκριμένη νόσο δεν κάνει διακρίσεις, καθώς έχουν προσβληθεί άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας, ανάμεσά τους και 70 παιδιά. Στα συμπτώματα της πάθησης συγκαταλέγεται και η επιληπτική κρίση που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 5 λεπτά.


Η απόγνωση στα νοσοκομεία της Ινδίας είναι φανερή, καθώς από τη μία δέχονται νοσούντες από τη νέα λοίμωξη και από την άλλη φορείς του κορωνοϊού. Η αγνώστου προέλευσης ασθένεια ανιχνεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην αρχαία πόλη Ελούρου, γνωστή για τα χειροποίητα προϊόντα της. Όσοι μολύνθηκαν από την ασθένεια παρουσίασαν συμπτώματα όπως ναυτία, άγχος και απώλεια συνείδησης.


Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στο δράμα που βιώνει η πολυπληθής Ινδία με τον κορωνοϊό, καθώς βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς από Covid-19 παγκοσμίως. O υπουργός Υγείας της χώρας διευκρίνισε, πάντως, ότι όσοι διαγνώστηκαν με τη μυστήρια πάθηση ήταν αρνητικοί στον κορoναϊό. Μάλιστα, επεσήμανε ότι όπως έδειξαν τα δείγματα αίματος των ασθενών δεν είχε προηγηθεί προσβολή από κάποιον ιό.


Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, η συγκεκριμένη ασθένεια δεν προκλήθηκε από μολυσμένο νερό ούτε από ατμοσφαιρική ρύπανση. Γιατρός στο νοσοκομείο του Ελούρου είπε, από τη μεριά του, στην εφημερίδα Indian Express ότι όσοι αρρώστησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό ύστερα από παράπονα για αίσθημα καψίματος στα μάτια.

«Ορισμένοι λιποθύμησαν ή υπέστησαν κρίσεις», συμπλήρωσε.